Afbeelding
Irene van Valen

De IAL girls, winnaars van Fladderen 2020

27 augustus 2020 om 19:39 Evenementen

HOUTEN Fladdertje en Fladderburgemeester Lysanne bouwden de huiskamer om, zodat deze geschikt was voor de live sluiting van Fladderen 2020 op donderdag 27 augustus. Om 15.00 uur gingen ze live en dansten mee met de Fladderdans.

Alle kijkers werden enthousiast begroet, waarna de Fladderburgemeester trots zei dat Fladderen op de voorpagina van ’t Groentje stond. ,,Op de voorpagina staan is wel heel bijzonder”, zei ze en wees de kijkers vooral ook op de vele foto’s op social media. Ze vertelde trots te zijn op alle wapperende Fladdervlaggen en keek terug op de leuke activiteiten.

RONDFIETSEN Samen met Kees fietste ze op de Fladderfietsen door Houten. Ze waren er dinsdag bij toen Annabelle de escaperoom XXL deed. ,,Die was moeilijk”, vertelde de Fladderburgemeester. ,,We hebben vlinderposter gezocht; zijn bij de knutselmarkt geweest. Daar zochten 40 kinderen leuke knutselspullen uit om thuis mee aan de slag te gaan.” Woensdag was ze met de echte burgemeester van Houten bij Saar, Roos, Fea, Emma en Luna thuis en beleefde de poppenkast mee.

WINNAARS Wat in de live uitzending volgde was de prijsuitreiking. De winnaars van de mooiste vlinderposters zijn: Iris uit de Tuinen, Lars en Lynn uit het Oude Dorp, Karin aan de Odijkseweg, Mark en Julia uit de Akkers, Minh-Ly, Lan-Anh en Linh-Dah uit de Campen en de speciale volwassenenprijs is gewonnen door Ellie uit de Polders. De Fladderburgemeester klapte enthousiast voor de winnaars.

Vervolgens maakte ze de winnaars van de Fladder45 spel bekend. Het Originele team maakte de mooiste rijm. De Wikkie Kids voerden de beste Lip Sync uit. Het leukst gezin zijn de Teddyberen, zij winnen een jaar gratis Fladderen. De fanatiekste Fladderdans werd uitgevoerd door de Fladders en meneer Billenkoek. De originaliteitsprijs ging naar de Honkies, die een super leuk eigen honk bouwden. Voordat de Fladderburgemeester bekend maakte wie de allergrootste beker, de Toffe Trofee won zei ze: ,,Eigenlijk is iedereen een winnaar, daarom krijgt iedereen die meedeed een gratis bon voor een ijsje bij Italia.

TOFFE TROFEE En dan nu de winnaar van de grootste prijs, de Toffe Trofee. Met 650 punten en vooral omdat zij de meeste afval hadden opgeruimd wonnen de IAL girls.

Daarmee was Fladderweek 2020 gesloten. ,,Het was een fijne fladderweek. We deden leuke dingen met de Fladderdoekrant en thuis. Al moesten we het anders doen dan we gewend zijn, het was een toffe week.” 

Voor Fladderburgemeester Lysanne was dit het eerste jaar als burgemeester. ,,Het was super leuk en spannend. We wisten niet hoe het uit zou pakken, maar het was enorm leuk. Ik zag veel gebeuren rondom het fladderspel en er werd veel gedeeld op social media. Ik word nu al herkend als de Fladderburgemeester. Nu kan ik nooit meer in mijn joggingbroek en met mijn haar door de war even snel boodschappen doen”, lacht ze. Zelf deed ze mee met een paar opdrachten van de Escaperoom XXL voor groepen 7 en 8. ,,Dat waren pittige opdrachten.” Ze had een hint nodig om te ontdekken dat ze met de gekregen codes een tabel moesten maken.

NIEUWE TAAK Bij het vertrek van de vorige burgemeester kwam het niet in Lysanne op Fladderburgemeester te worden tot iemand haar hierover belde. ,,Dat was wel heel speciaal. Ik dacht er vervolgens over na en besloot het te doen”, zegt ze. Ze ziet het als een fantastische kans. Tien jaar geleden begon ze bij Fladderen en beaamt dat het een virus is. Ze is als Fladderburgemeester projecteider achter de schermen en daarmee mede organisator om contact te leggen met de gemeente, vergunningen en ander zaken te regelen. Dit alles samen met de centrale kerngroep en locatieleiders. ,,Ik doe niets alleen, behalve dat ik vooraan sta als het gaat om de opening en sluiten. Ik ben samen met Fladdertje het gezicht van Fladderen.” Lysanne houdt van kinderen. Het is leuk met ze om te gaan. Wat volgt is het sluiten van dit Fladderseizoen op de eerste zaterdag van oktober. Daarna wordt op verschillende locaties weer gewerkt aan thema’s en opdrachten voor volgend jaar. ,,Dan maken we er een groot feest van.”

door Irene van Valen

De Fladderburgemeester Lysanne en Fladdertje op de voorpagina van 't Groentje
Afbeelding
advertentie
advertentie