De opening van Fladderen kijken vanuit huis
De opening van Fladderen kijken vanuit huis Irene van Valen

Fladderen 2020 corona editie - Kinderen zijn de baas

25 augustus 2020 om 10:48 Evenementen

HOUTEN Fladderen 2020 is geopend. Deze keer met een openingsvideo om 09.00 uur, want een jaar niet Fladderen is geen optie. Een aangepast verrassende versie is bedacht. ,,Wat ook leuk is”, vertelde Fladderburgemeester Lysanne: ,,De burgemeester en wethouders keken de video mee als start van hun eerste vergadering na de vakantie.”

In de video zagen we hoe Fladdertje, de Fladderburgemeester en Burgemeester Gilbert Isabella elkaar begroeten. De Fladderburgemeester vertelde Isabelle dat via de Fladderkrant, die verspreid is door heel Houten, verschillende activiteiten uitgevoerd kunnen worden. Deze krant is tevens digitaal te vinden: https://issuu.com/fladderen/docs/fladderkrant_2020_final. Daarnaast legt ze de nadruk op de vlinderposter midden in de krant. Deze kunnen kinderen mooi versieren of inkleuren en voor het raam hangen, zodat iedereen die langs loopt of fiets de posters ziet. Daarnaast komt de fladdervlag tevoorschijn. Deze kunnen mensen buiten hangen, zodat we zien dat het Fladderen gestart is.

Vervolgens huppelen de Fladderburgemeester en Fladdertje naar het Rond, waar een groep mensen klaarstaat om met de Fladderdans Fladder 2020 te openen. Na afloop vertelde de Fladderburgemeester ons: ,,Fladderen bestaat dit jaar 45 jaar. Door corona kunnen we het niet uitbundig vieren. Dat gaan we zeker volgend jaar wel doen, want dan is het niet meer ons 45e jaar maar wel de 45e keer!” Dat belooft wat.

Voor nu gaan we de komende drie dagen meebeleven, meekijken en afwachten wie donderdag om 15.00 uur winnaar van Fladder45 en wie de winnaars van de Fladderposters zijn. Ga vooral snel naar www.fladderen.nl en ontdek de opdrachten. Zie wat er te winnen valt, naast de felbegeerde Fladder45 toffe trofee. Het gaat om de bijzonderste inzendingen, het leukste gezin, de mooiste haiku en nog veel meer. Lees de spelregels, ontdek opdrachten als: maak een foto bij een Fladdervlag, maak een selfie met een wc rol, zoek een slipper maat 45 en meer. Uitdagingen genoeg, succes! Sowieso staat Houten er met alle Fladdervlaggen en vlinderposters er weer feestelijk bij.

door Irene van Valen

Burgemeester Isabella ontvangt de Fladdervlag
Tijdens de opname's van een coronaproof openingsfilm
op bezoek bij de burgemeester
En de Fladdervlag wappert bij de burgemeester thuis
Kinderen mogen dit jaar een knutselpakket ophalen
Met mooi versierde posters achter het raam kunnen de kinderen op Vlinderjacht.
advertentie
advertentie