Mariska deelt pannenkoeken uit aan (v.l.n.r.) Jerry, Branco, Dicky en Barbara om deze rond te delen in Het Houtens Erf.
Mariska deelt pannenkoeken uit aan (v.l.n.r.) Jerry, Branco, Dicky en Barbara om deze rond te delen in Het Houtens Erf. Irene van Valen

Pannenkoeken voor het Houtens Erf

20 maart 2021 om 09:35 Corona

HOUTEN  Tante Truus Pannenkoeken leverde vrijdag 19 maart om 13.00 uur vijftig pannenkoeken af in Het Houtens Erf. ,,Het is vandaag Nationale Pannenkoekendag”, vertelde Mariska Thijsebaard, eigenaar van het restaurant, en zette de bezorgtas met daarin de pannenkoeken neer. ,,Het oorspronkelijke idee is dat kinderen pannenkoeken bakken voor oudere mensen. Wij dachten echter als team dat het leuk zou zijn dit voor oudere mensen te doen.” Twee teamleden, Kasper en tevens zoon van Mariska en Annerish bakten in drie kwartier deze stapel pannenkoeken. ,,Zij vonden het erg leuk om te doen”, zei Mariska.

Irene van Valen

UITDELEN Toen Renate Verhoeven, coördinerend begeleider in Het Houtens Erf, van dit plan hoorde, reageerde ze enthousiast. ,,Het is super gaaf dat Tante Truus dit doet. We keken ernaar uit.” Zij nam samen met werknemers Jerry, Branco, Dicky en Barbara de pannenkoeken van Mariska in ontvangst om ze daarna uit te delen. ,,Als er pannenkoeken over zijn, mogen jullie er ook een opeten. Al komen wij niets te kort, want Branco is jarig geweest, dus wij krijgen sowieso gebak”, lachte Renate. 

NIEUWSGIERIG Renate vertelde achteraf dat bewoners aangaven het erg attent te vinden van Tante Truus. De geur van pannenkoeken maakte hen nieuwsgierig naar de smaak. ,,De bewoners hadden een dikke vette glimlach op hun gezicht.”

advertentie
advertentie