Burgemeester Isabella richt zich in een persoonlijke brief tot de inwoners van gemeente Houten
Burgemeester Isabella richt zich in een persoonlijke brief tot de inwoners van gemeente Houten Annette Stolk

Burgemeester steekt inwoners een hart onder de riem

27 oktober 2020 om 14:13 Corona

HOUTEN  In een brief die bij alle inwoners van Houten aan huis wordt bezorgd steekt burgemeester Isabella de inwoners van Houten, Schalkwijk, ‘t Goy en Tull en ‘t Waal een hart onder de riem. In de brief gaat hij in op de stijging van het aantal coronabesmettingen: ,,Om het virus er weer onder te krijgen, moeten we het aantal sociale contacten en reisbewegingen sterk verminderen. En dus kwam het kabinet noodgedwongen vorige week met nieuwe, strengere maatregelen. Ik begrijp dat die voor u en voor jou vervelend zijn, ingrijpend en soms pijnlijk -  maar helaas zijn ze nodig.”  

De burgemeester roept iedereen op om zich aan de genoemde maatregelen te houden. ,,De beperkingen, de gedeeltelijke lockdown die nu geldt, gaat tegen ons natuurlijk gedrag in. Bij velen komt dat hard aan. We zien dat landelijk en ook in onze gemeente.” Hij benoemt de vragen die er zijn, de onzekerheid waarmee mensen moeten leven. ,, Ik zie dat het ons verdrietig maakt, soms bang of zelfs boos. We zien eenzaamheid onder ouderen toenemen. We zien dat mensen zich zorgen maken over hun baan of bedrijf.”

,,Laten we elkaar helpen en steunen. Laten we voorkomen dat zwaardere maatregelen nodig zijn. Samen kunnen we het virus terugdringen”, aldus burgemeester Isabella.

advertentie
advertentie