De mensen van Houten voor Houten
De mensen van Houten voor Houten Charles Verwimp

Houten voor Houten één centraal nummer voor coronahulp

Corona

HOUTEN Vanaf woensdag 1 april kunnen inwoners van Houten terecht bij één telefoonnummer voor een hulpvraag of om hulp aan te bieden naar aanleiding van de coranacrisis. 'van Houten&co', de kerken in Houten, stichting Present, vele vrijwilligers en andere maatschappelijke organisaties werken samen in dit initiatief dat is aangesloten bij het landelijke initiatief #nietalleen.

Door de uitbraak van het coronavirus hebben veel mensen in Houten hulp of een luisterend oor nodig. Tegelijkertijd is er bij veel inwoners van Houten een grote bereidheid om waar nodig hulp te bieden. Houten voor Houten is een netwerk om hulpvragen en hulpaanbod bij elkaar te brengen zodat wie hulp of een luisterend oor nodig heeft snel wordt geholpen.
Het initiatief is voor iedere inwoner van de gemeente Houten, inclusief de kleine dorpskernen. Houten voor Houten is zowel gericht op de hulpvraag als op het hulp aanbod. Het uitgangspunt is gelijkwaardigheid; iedereen kan in de situatie komen waarin hulp nodig is, en iedereen heeft iets te bieden aan de ander.

Ton van Bergeijk nam samen met enkele kerken het initiatief. Ton vertelt: ,,In deze tijd zijn er veel mensen die hulp nodig hebben. Maar er zijn ook heel veel inwoners van Houten die hulp willen bieden, of een luisterend oor. We willen dat iedereen in Houten weet waar je terecht kunt." Annekee Bosveld, van 'van Houten&co' kent vele buurtinitiatieven. ,,Er zijn zoveel Houtenaren die wat willen doen. Houten is heel sterk. In deze tijd hebben we deze kracht nodig. De inwoners zijn de ogen en oren in de buurt'. Charles Verwimp en zijn collega's van Viveste kennen ook veel mensen. Viveste heeft natuurlijk veel huurders. 'Het is belangrijk dat vrijwilligers én professionele organisaties samenwerken. Houten voor Houten heeft daarom één telefoonnummer en één website."

De organisaties die samenwerken voor Houten voor Houten zijn: EGH Evangelische Gemeente Houten, GKv Het Kruispunt, Protestante gemeente Houten, NGK De Lichtboog, Rooms Katholieke Kerk Houten, stichting Present Houten, 'van Houten&co', Viveste en het Rode Kruis. Organisaties die mee willen doen met Houten voor Houten, zijn van harte welkom om zich aan te melden.

Vanaf woensdag 1 april is Houten voor Houten bereikbaar via www.houtenvoorhouten.nl en telefoonnummer: (030) 7001515. Dit nummer is elke dag van 9.00 uur tot 21.00 uur bereikbaar.

Op de website staat ook link naar het interkerkelijke initiatief HoutenoverHoop wat gericht is op het geven van inspiratie en bemoediging.

advertentie
advertentie