Afbeelding
4 en 5 mei comité

Vrijheidsjaar Houten gaat programma bijstellen

30 maart 2020 om 11:30 Corona

HOUTEN Het coronavirus treft ons allemaal. Veel initiatieven ontstaan om elkaar te helpen. Die inzet heeft het 4 en 5 mei comité Houten het afgelopen jaar ook ervaren. ,,Vanwege het Vrijheidsjaar hebben vele inwoners, verenigingen, scholen etc. activiteiten voorbereid, die in de maanden maart en april zouden plaatsvinden. Het thema is 'vrijheid verbindt' en dat is ieders inzet. Wat zijn we trots op al die mensen die hun schouders eronder hebben gezet!"

De maatregelen van de overheid betekenen helaas dat al deze activiteiten nu niet kunnen doorgaan. Wel is er de intentie om ze te laten plaatsvinden als we weer 'virusvrij' zijn, want het vrijheidsjaar duurt nog tot 24 oktober 2020. Hoe en wanneer precies, daar kan men nu nog niets over zeggen.

Ook de herdenking op 4 mei en de viering van onze 75-jarige bevrijding kunnen niet op de gebruikelijke manier doorgaan. Het Nationaal Comité organiseert wel de Nationale Dodenherdenking op de Dam zonder publiek, die via de televisie mee te beleven is.

Het 4 en 5 mei comité Houten en het 4 mei comité Schalkwijk denken samen na over een andere invulling. Men houdt u op de hoogte. Mocht u ideeën hebben, laat ze  weten. U kunt mailen naar: coragerritsen@ziggo.nl van het 4 mei comité Schalkwijk en naar lidavandermarel@gmail.com van het 4 en 5 mei comité Houten.

advertentie
advertentie