De Sams kledingsactie gaat niet door
De Sams kledingsactie gaat niet door Sams Kledingactie

Voorjaarsacties Stichting Sam's Kledingactie gaan niet door

31 maart 2020 om 07:30 Corona

HOUTEN Ieder voorjaar en najaar organiseert Sam's Kledingactie een aantal speciale landelijke actiezaterdagen, om zo extra veel kleding op te kunnen halen voor het goede doel. Deze keer is er gekozen voor hulp aan Ethiopië voor het verkrijgen van schoon water en sanitair. Vanwege het coronavirus en alle maatregelen daaromheen gaan deze acties echter dit voorjaar niet door.

Stichting Sam's Kledingactie wil haar vrijwilligers niet onnodig aan risico's blootstellen en vindt het daarom niet verantwoord de mogelijkheid te creëren dat er wellicht meerdere mensen tegelijk kleding komen inbrengen op een plek waar het wellicht niet mogelijk is om voldoende afstand van elkaar te kunnen houden. Bovendien bestaat het merendeel van de inzamellocaties uit kerken, welke momenteel allemaal gesloten zijn en dus ook niet toegankelijk voor de acties.

ACTIEDAGEN IN DE REGIO De honderden vrijwilligers van Sam's Kledingactie zamelen, grotendeels, het hele jaar door kleding en schoenen in voor het goede doel. Zij doen dit vanuit een depot aan huis of bij een bedrijf, school of kerk. In de maanden maart, april en mei stonden de jaarlijkse Voorjaarsacties door heel Nederland gepland, waarbij op diverse plaatsen in de regio's herdraagbare kleding en schoenen ingeleverd konden worden. 

DOORDEWEEKSE ACTIES De doordeweekse acties gaan vooralsnog wel gewoon door. Omdat de actieperiode hierbij langer is -variërend van twee dagen tot een maand- kan het inleveren van kleding bij deze acties wat beter worden gespreid. Dit verkleint de kans dat er veel mensen tegelijk langskomen. Bovendien zijn de inleverlocaties voor de doordeweekse acties veelal huisadressen. Hier kan de kleding dus gemakkelijk bij de deur worden gezet en zo zonder persoonlijk contact worden afgegeven. Uiteraard hebben de vrijwilligers zelf de keuze of ze de actie door willen laten gaan of deze toch liever afgelasten of uitstellen naar het najaar. Stichting Sam's Kledingactie heeft hierover met al haar vrijwilligers persoonlijk overleg gehad.

DOORSPAREN VOOR HET NAJAAR Stichting Sam's Kledingactie hoopt dat iedereen die al kleding had opgespaard om in te leveren tijdens de voorjaarsacties deze kleding wil bewaren om deze bij de volgende actieronde in het najaar alsnog te doneren. Want met de opbrengst van de inzameling kunnen heel veel mensen in Ethiopië worden geholpen bij het verkrijgen van schoon water en sanitair.

Mocht u de kleding zolang niet kunnen bewaren, dan beveelt de stichting haar depots en kledingcontainers bij u aan. De locaties hiervan zijn te vinden op www.samskledingactie.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie