Afbeelding
...

UPDATE CORONAVIRUS: Aantal vastgestelde besmettingen in Nederland nu boven 10.000; vijf erbij in regio

29 maart 2020 om 14:20 Corona Corona in Kromme Rijnstreek

HOUTEN Het officieel vastgestelde aantal personen in Nederland dat besmet is met het coronavirus covid-19 is de 10.000 gepasseerd. Volgens de jongste RIVM-cijfers (van zondag 29 maart) staat de teller nu op 10.844. In het afgelopen etmaal kwamen er 1104 besmettingsgevallen bij, een daling ten opzichte van voorgaande dagen. Wel is er een flinke stijging van het aantal overledenen. Het afgelopen etmaal werden 132 doden geregistreerd, het hoogste dagaantal tot nu toe. Officieel heeft covid-19 nu 771 slachtoffers geëist in Nederland.

VIJF ERBIJ IN REGIO In de Kromme Rijnstreek werd in het afgelopen etmaal bij vijf personen besmetting met covid-19 vastgesteld. Het ging daarbij om vier nieuwe gevallen in Houten (totaal nu 56) en één in Wijk bij Duurstede, dat daarmee op tien besmettingsgevallen komt, net zoveel als Bunnik.

Het totaal aantal gemelde patiënten dat opgenomen is (geweest) in het ziekenhuis bedraagt nu 3483 (+529 in het afgelopen etmaal).

Net als gisteren is gemeld, neemt het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten en het aantal overledenen minder snel toe dan je zonder maatregelen zou verwachten. Als deze lijn zich doorzet kan over een aantal dagen geconcludeerd worden of de genomen maatregelen (afstand houden, sociaal contact beperken, handen wassen) werken.

INTENSIVE CARE Het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu krijgt steeds meer informatie over de uitbraak van het nieuwe coronavirus. De actuele gegevens van stichting NICE (Nationale Intensive Care Evaluatie) zijn ook opgenomen in de rapportages.
Er komen elke dag ongeveer 100 nieuwe patiënten op de intensive care ( IC intensive care ) bij. Doordat patiënten enige tijd op de IC verblijven, stijgt het totaal aantal patiënten dat op de IC ligt in Nederland op dit moment met ongeveer 80 per dag.

In de enorme stroom aan artikelen over het coronavirus is veel behoefte aan extra context en duiding. Bij veel lezers leven vragen over wat wel en niet mag en wat de stand van zaken is. Wij hebben beschikbare informatie van bijvoorbeeld het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Rijksoverheid hier voor je op een rijtje gezet.  

advertentie
advertentie