Knotten
Knotten Jaap ten Boer

Wilgen knotten op Lunet a/d Snel in Schalkwijk

10 maart 2020 om 15:29 Natuur en milieu

SCHALKWIJK Zaterdag 14 maart gaat de knotgroep van de Milieuwerkgroep Houten wilgen knotten op "Lunet aan de Snel", Lekdijk 56b, 3998 NJ Schalkwijk.

Op de hoge aarden wal rond het Lunet – onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie – staan aan de Noord- en Noord-Oostzijde een groot aantal wilgen. Vorig jaar is de 1e helft om en om geknot, dit jaar is de 2e helft aan de beurt. Vrijwilligers kunnen zich vanaf 09.30 uur melden op het terrein; de locatie staat vanaf de Lange Uitweg in "Molenbuurt" met richtingborden aangegeven. Auto's parkeren op de grote P-plaats tussen fort Honswijk en het Lunet (NIET parkeren op het Lunet); dit staat met P-borden aangegeven. De knotgroep zorgt voor koffie, soep en frisdrank. Gereedschap en handschoenen zijn aanwezig, maar u kunt ook eigen materiaal meenemen. Draag stevige schoenen of laarzen met een goed profiel (het talud is glad en stijl) en stevige (regen)-kleding. Voor meer informatie: coördinator knotgroep Houten, Jaap ten Boer, 06-10.715.867, email: j.tenboer@kpnmail.nl

Route:

Per fiets: Houten richting Schalkwijk; brug over het A'dam-Rijnkanaal over, onderaan linksaf, Kanaaldijk-Zuid volgen tot Trip; linksaf Trip volgen, op rotonder 2e afslag = Lange Uitweg richting Tull en't Waal; aan het einde, bij bocht naar rechts, rechtdoor rijden en de Lange Uitweg door "Molenbuurt" vervolgen tot "Werk aan de Korte Uitweg". Hier linksaf de "Gedekte Weg" op; aan het einde ligt het Lunet aan de linkerzijde. Fietsen kunnen bij het Lunet geplaatst worden.

Per auto: Houten richting Schalkwijk; brug over het A'dam-Rijnkanaal over, onderaan linksaf, Kanaaldijk-Zuid volgen tot Trip; linksaf Trip volgen, op rotonder 2e afslag = Lange Uitweg richting Tull en't Waal; aan het einde, bij bocht naar rechts, rechtdoor rijden en de Lange Uitweg door "Molenbuurt" vervolgen tot op de Lekdijk; hier linksaf, bij fort Honswijk de Lekdijk linksaf naar beneden verlaten; na ca. 150 mtr. staat links de grote P-plaats aangegeven. Het Lunet is binnendoor via een pad bereikbaar.

advertentie
advertentie