Vonk 2012
Vonk 2012 Vonk

Lichtkunstfestival VONK in de herfstvakantie te zien op Fort de Batterijen

27 september 2023 om 09:31 Activiteiten

HOUTEN/NIEUWEGEIN Deze herfstvakantie keert VONK Festival terug voor de tweede editie, georganiseerd door Aan de Slinger. VONK is dé lichtkunstbeleving van regio Utrecht en dit jaar vindt het plaats op een nieuwe locatie: Fort de Batterijen. Het fortterrein, dat nét over de gemeentegrens van Houten in Nieuwegein ligt, heeft meer dan 100 jaar zijn geheimen bewaard. Dit groene paradijs vormt het decor voor de interactieve lichtkunstroute, waar zowel kunstenaars als bezoekers een onvergetelijke ervaring zullen beleven. 

Alle programmaonderdelen worden gemaakt rondom een speciaalthema ‘Wij, de Aarde’. Dit is het centrale thema waarmee VONK ook een belangrijkeboodschap wil meegeven.
Volg de interactieve lichtkunstroute en ontdek de mooiste plekken, van de donkere gangenstelsels tot de verlichte wandelpaden door de natuur rondom het fort en natuurlijk de gracht! Dankzij de uitgebreide en diverse programmering is het festival aansprekend voor een breed publiek: van jong tot oud en van culturele beginner tot doorgewinterde kunstkenner. Nationale en regionale kunstenaars laten zien wat er mogelijk is op het gebied van lichtkunst. Ook talent van HKU, Kunst Centraal en College de Heemlanden krijgt de mogelijkheid om hun kunsten te laten zien. Daarnaast is er een programma voor de groepen 8 op alle basisscholen in Houten die daarmee ook hun lichtje bijdragen aan één van de werken op VONK.

(tekst loopt door onder de foto)


Fort De Batterijen aan de Overeindseweg - TS

Fort de Batterijen, gelegen op fietsafstand van Utrecht en Houten, is niet alleen een prachtige locatie, maar ook een historisch verdedigingswerk. Het fort maakt deel uit van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, een UNESCO Werelderfgoed.

Lichtkunstfestival VONK vindt plaats in de herfstvakantie: vrijdag 13 t/m zondag 22 oktober 2023, dagelijks 19:00 - 23:30 uur op Fort de Batterijen, Overeindseweg 25, Nieuwegein. Toegang: van €7,50 tot €22,50.
Op de website www.vonkfestival.nl is meer te lezen over het programma en kunnen geïnteresseerden zich inschrijven voor de nieuwsbrief. Tickets voor VONK zijn via de website te koop.

Vonk 2012
Vonk 2012
De Batterijen
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie