Erfgoed Festival Schalkwijk in 2019
Erfgoed Festival Schalkwijk in 2019 Erfgoed Festival Schalkwijk

Erfgoed festival Schalkwijk 15 mei

Activiteiten

SCHALKWIJK De derde editie van het Erfgoedfestival Schalkwijk wordt gehouden op zondagmiddag 15 mei. Dit keer is een mix van verschillende muzieksoorten te horen op de drie forten in Schalkwijk. 

Op  drie forten, Honswijk, Werk aan de Korte Uitweg en Lunet aan de Snel, zijn 18 verschillende acts te bewonderen, voor iedereen is er wel iets. De openingsact is van muziekvereniging Caecilia met de Saint Anthony Pipe Band en er wordt gedanst door Stardance. Er is klassieke muziek, maar ook zeemansliederen, een tango voorstelling, wereldmuziek, pop en percussie. Ook staat bij de ingang van fort Honswijk een draaiorgel en verkoopt de Zonnebloem wafels. 

STARDANCE Tussen de acts door is er steeds een kwartier om van fort te wisselen. Die pauzes worden op fort WKU opgevuld door dansacts van Stardance. Bijzonder trots is Ans op de slotacts op fort Lunet aan de Snel, de Crazy Jam Band, samen met zanger Ad Korver. ,,Zij spelen onder meer The Beatles en andere muziek uit die tijd. Een prachtige afsluiter.”

Het Erfgoedfestival (...)  vindt plaats op zondag 15 mei, van 11.45 tot 18.00 uur en wordt geopend door wethouder Hilde de Groot. Entree is gratis. Bezoekers wordt gevraagd zoveel mogelijk lopend of met de fiets te komen. 

Erfgoed Festival Schalkwijk in 2019
advertentie