Caecilia in Schalkwijk
Caecilia in Schalkwijk Muziekvereniging Caecilia

Koningsconcert Houten: gezamenlijk concert muziekverenigingen Kunst Na Arbeid en Caecilia

9 april 2022 om 13:04 Activiteiten

HOUTEN Na een aantal jaren van afwezigheid komt het jaarlijkse gezamenlijke concert van onze twee muziekverenigingen Kunst Na Arbeid (Houten) en Caecilia (Schalkwijk) weer tot leven. Het heette toen het Prins Willem Alexanderconcert en vond plaats rond Koninginnedag en werd georganiseerd door het Oranjecomité. Het concert vond afwisselend plaats in Schalkwijk en in Houten.

Nu, in 2022, komt er dus weer een Koningsconcert en om dat unieke concert te realiseren slaan Muziekvereniging Kunst Na Arbeid Houten (www.knahouten.nl) en Muziekvereniging Caecilia Schalkwijk (www.caeciliaschalkwijk.nl) en het Oranje comité Houten (www.koningsdaginhouten.nl) de handen ineen. Meer dan 60 orkestleden en dirigent Leon Vliex staan klaar om deze uitvoering onvergetelijk te maken door gezamenlijk meerdere muziekstukken ten gehore te brengen. Alle inwoners van de gemeente Houten worden van harte uitgenodigd om te komen kijken, luisteren en beleven.

Dit bijzonder project past bij de 116-jarige vereniging Caecilia die naast de traditionele optredens met Carnaval, Koningsdag, Dodenherdenking en dergelijke, altijd open staat voor opvallende activiteiten. De ene keer is dat een popconcert in een enorme fruitschuur, de andere keer een muziektheater van Charles Dickens in de Michaelkerk, dan weer een filmconcert in de sporthal. Publiek vermaken, muziekplezier beleven en groeien in kwaliteit dat zijn de drie drijfveren van Caecilia, waar ze nog lang mee door wil gaan.

Ook Kunst Na Arbeid (KNA) is enthousiast in dit project gestapt. Naast hun vaste optredens op o.a. Koningsdag, 4/5 mei en bij de avondvierdaagse wordt er een najaarsconcert, een kerstconcert en een promotieconcert gegeven. De leden werken jaarlijks mee aan de Dag van de Blaasmuziek in Wijk bij Duurstede. KNA vindt het in stand houden van de verbinding tussen KNA en de gemeenschap superbelangrijk.

Dit feestelijke muziekspektakel op 24 april mag niemand missen. Iedereen uit de wijde omgeving is van harte welkom.

Het Koningsconcert wordt gehouden op zondag 24 april om 14.30 u in Theater Aan de Slinger. De toegang is gratis maar kaarten reserveren is wel noodzakelijk. Dit kan via https://www.aandeslinger.nl/programma/koningsconcert

Een optreden van KNA in Wijk bij Duurstede
advertentie
advertentie