Extinction Rebellion Houten doet mee met het klimaatalarm op 3 januari
Extinction Rebellion Houten doet mee met het klimaatalarm op 3 januari Oscar Brak

Extinction Rebellion Houten gaat strijdbaar 2022 in

Activiteiten

HOUTEN De Houtense afdeling van Extinction Rebellion voeren hun eerste actie van het jaar uit op maandag 3 januari. Zij geloven erin dat een minderheid van de bevolking een grote verandering teweeg kan brengen. ,,Laat je dus niet ontmoedigen door de apathie van de massa, maar laat je horen!”

Elke eerste maandag van de maand wordt om 12 uur de sirene van het alarm getest. Die sirene moet ons waarschuwen als er een ramp plaatsvindt. Extinction Rebellion (XR) wil iedereen er alert op maken dat er nu een ramp plaatsvindt. ,,Een ecologische ramp: ijskappen smelten, koralen verdwijnen, dieren sterven uit en er zijn verwoestende overstromingen, orkanen en branden.”

OP DE GROND Daarom gaat XR protesteren, door tijdens het alarm op de grond te gaan liggen, alsof zij slachtoffers zijn van een ramp. ,,Al op 12 december 2015 is op de klimaatconferentie in Parijs een akkoord gesloten waarbij 185 landen hebben verklaard dat zij hun uiterste best zullen doen om de opwarming op 1,5 graad te houden. We weten allemaal wat daarvan terecht is gekomen! Veel gepraat en loze beloftes want in 2020 was de CO2 uitstoot de op één na hoogste ooit! Daarom voeren wij actie!”

XR moedigt iedereen aan mee te doen. ,,Denk niet dat het geen zin heeft omdat wij als actievoerders in de minderheid zijn want de geschiedenis leert ons dat er grote omwentelingen hebben plaats gehad terwijl slechts 3,5% van de bevolking in actie kwam. Laat je dus niet ontmoedigen door de apathie van de massa, maar laat je horen! Laat je ook niet ontmoedigen door het slappe beleid van de regering. Maar wijs ze op haar verantwoordelijkheid en eis daadkracht.”

ACTIE Volgens de actievoerders is het nog niet te laat. ,,Als we met z’n allen in actie komen: regeringen, bedrijven én wij zelf dan is die 1,5 graad opwarming nog steeds mogelijk!” Iedereen die mee wil doen is welkom op 3 januari om 12 uur op het Onderdoor tegenover de ingang van het winkelcentrum bij “Proef”. Voor meer informatie kan iedereen terecht bij Jetske via: 06-13257298.

advertentie
advertentie