De leerlingen van De Velduil
De leerlingen van De Velduil Maartje van der Kroef

Home edition van de Avond4daagse: toch een medaille!

29 juni 2020 om 15:30 Activiteiten

HOUTEN Toen duidelijk werd dat de Avondvierdaagse dit jaar vanwege het coronavirus niet door kon gaan, was dat voor een groot aantal kinderen een teleurstelling. Gelukkig kwam er vanuit de Koninklijke Wandel Bond het idee om een home edition van de Avond4daagse te doen. Toen het Jeugdjournaal hier een item over maakte, bedacht Pieter dat hij hier wel aan mee wilde doen. Dus er werd een plan gesmeed.

8 leerlingen (Madelief, Floor, Sophie, Coen, Yunah, Mirte, Milou en Pieter) uit groep 6a van OBS de Velduil hebben vier keer de 10 kilometer gelopen. Met de app Eroutes kun je steeds een verschillende route lopen die vanuit het vertrekpunt worden samengesteld. De gelopen routes worden opgeslagen en na vier keer lopen krijgen de deelnemers dan een officiële Avondvierdaagse medaille.

De kinderen hebben op twee keer op maandagavond gelopen en twee keer op zaterdagochtend. Je kunt zelf beslissen welke vier momenten je loopt, alleen moet je wel binnen twee weken alle vier de afstanden gelopen hebben. Nog tot 31 augustus kun je hier aan mee doen. Op de site www.avond4daagse.nl kun je je inschrijven.

Zaterdag 27 juni rondden de kinderen hun avondvierdaagse af. De wandeling leek even in het water te vallen, maar ondanks de weersverwachting bleef het gelukkig droog. De kinderen werden feestelijk onthaald door de ouders en de juf en hebben deze prestatie afgelopen met een picknick.

Toch op pad voor de Avond4daagse
advertentie
advertentie