Marieke van der Zeyst
Marieke van der Zeyst Huid- en Oedeemtherapie

Last van haartjes in het gezicht?

29 juli 2020 om 12:30 Nieuws

Veel mensen hebben last van ongewenste haargroei. Gelukkig kunnen haren in het gezicht (of op andere plaatsen) definitief verwijderd worden. Bijvoorbeeld met een laser. Een bevrijdend gevoel, horen we vaak – van met name vrouwen – als ze van hun epileer-rituelen zijn verlost. Maar ontharen met een laser klinkt voor veel mensen ook spannend.

De laatste jaren worden steeds vaker huidbehandelingen met een laser uitgevoerd. Deze laserbehandelingen zijn niet zonder risico. Waarschijnlijk ken je wel verhalen en foto’s op internet waarbij het goed mis is gegaan. Die ongelukken gebeuren wanneer men onverantwoord te werk gaat. Voor een effectieve en veilige laserbehandeling zijn kennis, ervaring en goede apparatuur nodig.

Vanuit onze vakkennis vertellen we jou graag wat er gebeurt als je huid een laserbehandeling voor ontharen ondergaat. En misschien heb je andere weerstanden om je haartjes definitief te laten verwijderen? We gunnen jou ook dat ‘bevrijde gevoel’!

Een laserbehandeling is niet erg pijnlijk. Tijdens de korte flits met het laserlicht voel je een korte prikkeling, dat is wat gevoelig. Maar de kop van de laser, die op de huid wordt gezet, is gekoeld. Dit geeft verzachting. De gevoeligheid is ook afhankelijk van het lichaamsgebied, de hoeveelheid aanwezige haren en de dikte van de haartjes. Als het aantal haartjes afneemt, wordt de behandeling steeds minder gevoelig.

Na 2 à 3 behandelingen zie je al resultaat. Er groeien minder haartjes terug en de haartjes worden dunner. Je hoeft minder vaak te scheren of epileren. Gemiddeld zijn er 6 tot 8 behandelingen nodig voor een optimaal resultaat, mits er regelmatig wordt behandeld. Het aantal behandelingen kan per lichaamsdeel en per persoon iets verschillen.

 

‘Stel de laser maar hoog in, dan ben ik snel van de haartjes af’. Een begrijpelijke opmerking, maar zo eenvoudig werkt het niet. De instelling van onze laser wordt per behandeling bepaald op basis van de dikte van de haren, de hoeveelheid haren, de kleur van de huid, de gevoeligheid van de huid en het lichaamsgebied. Daardoor zie je snel resultaat en voorkom je verbranding van de huid of pigmentvlekken.

Je kunt gewoon werken en je dagelijkse dingen doen na een behandeling! Je huid is wel wat rood en kan warm aanvoelen, maar dit trekt binnen enkele uren weg. Je moet de zon of een sauna wel even vermijden. Smeer geen crème, zalf of bodylotion op je huid. Je huid moet de kans krijgen om af te koelen.

Op onze website en Facebook-pagina zie je in een video hoe professioneel laserontharen werkt. Meer weten? Je bent welkom voor een intakegesprek. Meld je aan via de website: www.jouwhuidtherapeut.nl. Bellen kan ook 088 – 320 3653. De praktijk is gevestigd in de polikliniek van het st. Antonius in Houten.

advertentie
advertentie