Afbeelding
Kees van der Meer

De oplossing bij lage rugklachten

20 mei 2020 om 12:18 Nieuws

HOUTEN Lage rugklachten is de meest gehoorde klacht aan het bewegingsapparaat. Het is een pijn die erin sluipt en gaandeweg erger wordt. Je voelt het zeuren bij wat je ook doet. Of dat nu zitten, staan of lopen is. Je gaat compenseren met je houding om de pijn te ontzien. Tot het niet meer lukt en de pijn je dagelijks leven zo beïnvloed dat ingrijpen een noodzaak is.

Tommy van Hees is behandelaar en personal trainer bij Jouw Topvorm. Zijn behandelmethode Mylogenics werkt onder andere snel en effectief bij lage rugklachten. Vanaf 11 mei 2020 mag hij weer behandelen na de verplichte sluiting in verband met corona. Na 8 weken thuiswerken, zijn er veel mensen die last hebben van lage rugklachten door verkeerd of te lang zitten.

OORZAAK,,Bijna alle therapieën richten zich alleen op het gevolg van de klachten en niet op de oorzaak. In 9 van de 10 gevallen zien wij dat de oorzaak van rugklachten zich helemaal niet in de rug zelf bevindt. Vaak bevindt de oorzaak zich ergens rondom de heup, waardoor het fundament van het lichaam dus verzwakt is. Dat gaan we dan dus ook aanpakken”, aldus Tommy.

SCEPTISCH Voordat cliënten bij hem terecht komen, hebben ze vaak al diverse therapeuten aangedaan zonder blijvend positief resultaat. ,,Veel mensen met rugklachten komen sceptisch binnen. Ze hebben vaak al van alles geprobeerd. Van fysiotherapie tot aan pijnbestrijding in het ziekenhuis.” Tommy begint met een aantal spiertesten en met een mini behandeling tijdens het eerste consult. ,,Ik wil resultaat zien na iedere behandeling. Je moet duidelijke stappen kunnen maken met de vermindering van pijn en dat test ik uit. Mijn cliënten merken vaak al een aanzienlijk verschil na de eerste behandeling. En meestal zijn drie behandelingen in totaal voldoende om de pijnklachten drastisch te verlagen of helemaal uit te bannen.”

POSITIEF Mike van Beaumond is lovend over de behandelmethode van Tommy. ,,Mylogenics heeft mijn leven veranderd.” Mike kampt al vanaf zijn jeugd met rugklachten, maar als hij vorig jaar zomer een vriend helpt met het bestraten van zijn tuin, kan hij de volgende dag nauwelijks nog opstaan. Wat volgt, zijn zeven maanden extreme rugpijnen. ,,Iedere dag wakker worden met pijn. Het was mentaal erg zwaar”, zegt Mike. ,,Ik ben ondernemer en kon na mijn werk niets meer, alleen maar liggen en slapen. Zelfs een dagje naar de dierentuin met mijn dochter was niet mogelijk.”

HERNIA Eerst wordt gedacht aan een hernia. Vele fysiotherapie behandelingen later blijkt dit niet zo te zijn. Via via kwam Mike bij Tommy terecht. ,,Ik was positief verrast toen ik met Tommy in gesprek kwam. Hij was de eerste die echt goed de tijd nam en een heldere uitleg gaf wat er mogelijk aan de hand was en hoe dit behandeld kon worden.” Direct na de eerste behandeling ervaart Mike een afname van de pijn met zo’n 30%. ,,Na een week hebben we de tweede behandeling ingezet. Ik kon starten met het afbouwen van mijn pijnmedicatie.” In vier behandelingen was Mike helemaal pijnvrij. ,,Dit was een enorme opluchting. Ik heb nog één keer een kleine terugval gehad, maar ook dat was snel opgelost. Nu krijg ik van Tommy oefeningen om mijn rug en heup sterker te maken.”

GRATIS PIJNCHECK Op www.jouwtopvorm.nl kun je je aanmelden voor een gratis pijncheck. Binnen 15 minuten weet je de mogelijke oorzaak van je pijn of klacht én of Tommy je hier van af kan helpen. Interesse? Meld je snel aan en ga pijnvrij de zomer in.

advertentie
advertentie