Krachttraining bij Curves Houten maakt je sterk en fit
Krachttraining bij Curves Houten maakt je sterk en fit Curves Houten

Curves: meer dan een half uurtje sporten

12 maart 2020 om 14:45 Etalage

Curves Houten is een lifestyle club voor en door vrouwen waar je in slechts 30 minuten per training een complete body work-out doet. Deze krachttraining maakt je niet alleen sterker, maar geeft ook je stofwisseling een boost. Een win-win situatie.

Claudia Verbree

Curves is meer dan een sportschool. Het is een lifestyle club waar je kunt werken aan je algehele gezondheid. Twee tot drie keer in de week je rondje sporten hoort daarbij, maar ook lezingen en kennis opdoen over gezondheid. Deze maand staat in het teken van Mindfullness.

SFEER Salina van Gelder is eigenaar van Curves Houten. In juni viert ze haar 12,5 jarig jubileum bij de lifestyleclub. ,,Ik krijg er iedere dag nog zoveel energie van," vertelt ze enthousiast. ,,We hebben een enorm gezellige sfeer en er wordt altijd volop met elkaar gesport en na afloop gekletst. Er gebeurt zoveel in het leven van vrouwen, denk aan kinderen naar (middelbare) school, kinderen uit huis, mantelzorg, een scheiding. Dit is een plek waar je mag zijn wie je wil zijn."

In het sportcircuit bij Curves Houten staat altijd een gedreven coach. Om je te stimuleren het beste uit jezelf te halen en om aanwijzingen te geven, zodat je de oefeningen juist uitvoert. Niemand wil tenslotte klachten dankzij het sporten. Heb je wel klachten en wil je advies? Dat kan, Curves Houten heeft een samenwerking met een fysiotherapeut. Twee keer per maand kun je je vragen daar stellen aan de fysiotherapeut en eventueel direct een afspraak inplannen.

KRACHTTRAINING Als je ouder wordt, verlies je spiermassa. ,,Daarom is het juist zo belangrijk om krachttraining te gaan doen", vertelt Salina. ,,Vrouwen hebben nog te vaak de misvatting over spierballen kweken bij krachttraining, maar dat hoeft absoluut niet zo te zijn". Krachttraining maakt je sterker, fitter en strakker. Curves is met de 30 minuten training overzichtelijk en ideaal in te passen in een druk schema. Ook voor dames die normaal gesproken alleen hardlopen, is curves een prima manier om je trainingsschema aan te vullen.

Curves Houten doet er alles aan om haar leden betrokken te houden. Salina: ,,We organiseren regelmatig wandel- en fietstochten met elkaar. Lekker naar buiten." Als je meer dan acht dagen niet gesport hebt, trekken Salina en haar team aan de bel. ,,Dan bellen we om te vragen waarom je er niet bent of sturen kaartje." Op deze manier blijft iedereen betrokken en actief. Om het sporten te stimuleren ontvang je een shirt cadeau bij iedere 100 trainingen.

AANMELDEN Wil jij jezelf in slechts 30 minuten per training sterker en fitter maken? Meld je dan aan bij Curves Houten via curves.nl/curves-houten

advertentie
advertentie