Dana Dijs-Bom
Dana Dijs-Bom Arma Fotografie

Huidzorg Houten: nieuwste methoden

12 maart 2020 om 10:38 Etalage

Dana Dijs-Bom van Huidzorg Houten: ,,Vroeger dachten mensen dat je een zieke huid moest hebben om naar een huidtherapeut te gaan, maar tegenwoordig komen er ook mensen die dit voor willen zijn."

Karin Tim-Mijland

Mensen willen lang een mooie huid hebben en het beste eruit halen," zegt eigenaar en huidtherapeut Dana Dijs-Bom van Huidzorg Houten. Ze gebruikt de nieuwste methoden voor de behandeling van huidproblemen.
De huidtherapeut stelt tijdens het intakegesprek een persoonlijk behandelplan op, afgestemd op de huidconditie en wensen van de cliënt. De huidtherapeuten behandelen allerlei huidproblemen zoals een onzuivere huid (bijvoorbeeld acné), ongewenste haargroei in het gezicht en op het lichaam, pigmentvlekken, roodheid en huidveroudering.

MEHODEN In deze kliniek komen klanten uit het hele land voor behandelingen tegen roodheid zoals een wijnvlek (een rode vlek op de huid). ,,Het uitgangspunt is het resultaat, je wilt graag zoveel mogelijk betekenen. Of iets werkt hangt af van hoe diep je in de huid komt. Je wil vooral veilig behandelen. De behandelmethoden moeten wetenschappelijk bewezen zijn. We willen het huidprobleem bij de wortel aanpakken en preventief werken. Dus puistjes niet alleen uitdrukken, maar ook bekijken hoe de talgklieren minder hard kunnen werken."

Dana vertelt dat de ontwikkelingen in de branche van huidtherapeuten snel gaan. Er wordt veel onderzoek gedaan naar hoe iets gemakkelijker en beter kan. ,,Als een apparaat zoveel beter is, dan gaat het oude weg." Hierdoor is haar kliniek vaak de eerste in het land die nieuwe wetenschappelijk bewezen behandelmethoden gebruikt zoals een laserkop voor overbeharing bij personen met een donkere huidskleur. Ook nieuw is de Skinpen voor microneedling. Deze wordt gebruikt bij de behandeling van acné, littekens, huidveroudering of een grove huidstructuur. De huid krijgt tijdens een behandeling prikkels om collageenvezels aan te maken.

STEVIGE HUID In april start Huidzorg met een nieuwe behandelmethode Endymed. De huidtherapeuten gebruiken daarbij gecontroleerde gerichte radiofrequentie. Daarmee is het mogelijk om de huid in de diepte te verstevigen, terwijl de huid intact blijft. Het resultaat is een stevigere en gladdere huid. Dana blijft steeds op zoek naar nieuwe behandelmethoden.

De huidtherapeuten van Huidzorg Houten zijn lid van de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH) en geregistreerd in het kwaliteitsregister voor Paramedici.

Huidzorg Houten, Prins Bernhardweg 69 in Houten
www.huidzorghouten.nl, T: 030-6342561.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie