Thom de Kruijf wordt op zijn hielen gezeten door Luuk van Oort en Fenna van Dijk.
Thom de Kruijf wordt op zijn hielen gezeten door Luuk van Oort en Fenna van Dijk. Fleur van Ede

Tour de Schalkwijk: De Kruijf blijft winnen

Wielrennen

SCHALKWIJK Na de spannende puntenkoers woensdagavond is donderdag 14 juli de derde etappe van de week van de Tour de Schalkwijk van start gegaan. 

Deze dag stond er een rit van 14,4 kilometer op het programma. Het was een spannende strijd met een opvallend grote kopgroep. Uiteindelijk is Thom de Kruijf als eerste over de streep gekomen en daarmee behoudt hij de gele trui. De strijd is echter nog niet gestreden, want Thom wordt op zijn hielen gezeten door Luuk van Oort en Fenna van Dijk. Fenna deed vandaag ook weer goede zaken voor het meisjesklassement. Het roze hangt morgen weer om haar schouders, maar ook Nika van Emmerik maakt nog een goede kans om Fenna van de troon te stoten. 

Rinse Copier, de drager van de witte trui, eindigde vandaag op een gedeelde vierde plaats en is daarmee nog steeds de beste 8/9-jarige. Met zijn slechts 9 jaar staat Rinse nu zelfs al twaalfde in het algemeen klassement

Helaas zijn er een aantal rennertjes gevallen op de Trip en Provincialeweg. Na het wegvegen van enkele tranen hebben alle kinderen uiteindelijk dapper de rit uit kunnen fietsen. In de middag verzamelden de rennertjes weer voor de SooS Casafina spelletjesmiddag bij de Lek. 

advertentie
advertentie