Afbeelding
't Goy

v.v. ‘t Goy van Zondag naar Zaterdag voetbal

5 maart 2021 om 10:00 Voetbal


’T GOY Tijdens de buitengewone ALV van vrijdag 29 januari is door de leden van v.v. ‘t Goy ingestemd om met de heren seniorenafdeling, vanaf seizoen 2021-2022, over te stappen naar de zaterdag. De damesafdeling van v.v. ‘t Goy had deze overstap enkele jaren geleden al gemaakt. Hiermee is ervoor nu een einde gekomen aan bijna 60 jaar zondag voetbal bij v.v. ‘t Goy, een hele stap, maar wel een stap richting een nieuwe toekomst voor het seniorenvoetbal.

,,De overgang naar de zaterdag komt niet als een verrassing”,  aldus Henk van Garderen voorzitter van v.v. ‘t Goy. ,,Dit is een trend die al jaren in de Krommerijnstreek aan de gang is, v.v. ‘t Goy is èèn van de laatste clubs in onze regio die het seniorenvoetbal van de zondag naar de zaterdag ziet overgaan.” Volgens Bram van Hamersveld, hoofdtrainer selectie heren bij v.v. ‘t Goy, is er een grote behoefte bij veel spelers om de zondag voor zichzelf vrij te hebben. ,,Na een drukke werkweek waarbij er ook nog 2x getraind wordt willen spelers ook tijd voor zichzelf en hun sociale leven. Hier kunnen we als v.v. ‘t Goy nu op inspelen.”

Daarnaast is het spelen van derby’s natuurlijk ook zeer belangrijk voor een vereniging als v.v. ‘t Goy. Dat werd de afgelopen jaren ook minder omdat er steeds meer clubs uit de Krommerijnstreek naar de zaterdag gingen. ,,Dit betekende voor v.v. ‘t Goy steeds vaker voetballen tegen clubs buiten de regio wat toch een andere dynamiek geeft en minder aantal toeschouwers naar ons sportpark trekt.”

KRAPPER ,,Met de keuze voor zaterdag voetbal voor onze senioren betekent dit wel dat we als vereniging wat krapper in ons jasje komen te zitten voor wat betreft de veldbezetting op zaterdag. Dit betekent overigens niet dat we een wachtlijst gaan krijgen bij v.v. ‘t Goy, want nieuwe jeugdleden, zeker tot en met 16 jaar, zijn nog steeds van harte welkom. Om verder te kunnen groeien zijn we gestart met het voeren van gesprekken met de gemeente Houten en andere belanghebbenden om ons 3e veld te vergroten naar een volwaardig wedstrijdveld. Hiermee kan de club verder groeien zodat we een dynamische en gezonde vereniging blijven”, aldus Henk van Garderen.

advertentie
advertentie