Wethouder Kan Overweg stelt in aanwezigheid van voorzitter Henk van Garderen (l) en penningmeester Edwin de Ligt (r) met een druk op de knop de LED-verlichting in werking.
Wethouder Kan Overweg stelt in aanwezigheid van voorzitter Henk van Garderen (l) en penningmeester Edwin de Ligt (r) met een druk op de knop de LED-verlichting in werking. 't Goy

v.v. ‘t Goy gaat voor duurzaam

3 november 2020 om 11:38 Tennis

’t GOY Voetbalvereniging ‘t Goy heeft vorige week een grote stap gezet op de weg naar verduurzaming van haar sportcomplex: de oude energie slurpende armaturen werden vervangen door LED-verlichting.

LOGISCHE STAP Volgens woordvoerder Jan-Willem Hendriks is het overstappen naar LED-verlichting een logische stap in de algehele verduurzaming van de club. Hendriks: ,,We willen onze vereniging zo economisch mogelijk besturen en denken altijd na over kosten-baten. We hebben al initiatieven genomen om water en energie te besparen. De vraag die wij ons altijd stellen is hoe we kunnen verduurzamen met hergebruik van beschikbare materialen en de al aanwezige infrastructuur. Zo konden we ditmaal de palen laten staan en de voedingskabels hergebruiken. De oude armaturen zijn de oud-ijzer bak ingegaan en zullen worden gerecycled.”

GEMEENTE Wethouder Hilde de Groot zou de ingebruikname van de LED-verlichting met een druk op de rode knop komen uitvoeren maar liet de honneurs aan collega Jan Overweg. Wel betuigde Hilde schriftelijk haar steun. Hilde de Groot: ,,Als wethouder Duurzaamheid ben ik heel erg trots op VV ‘t Goy. We willen onze Aarde goed achterlaten voor onze kinderen, en dat is nog best een klus. Die klus kun je prima samen in stappen oppakken. Dit is geen probleem van de overheid, maar van ons allemaal. Ik ben erg blij dat ook onze sportverenigingen die verantwoordelijkheid nemen! Dit is een fantastische stap. Het energieverbruik met led lampen is fors lager dan met de vorige lampen. En hoe minder energie we verbruiken, hoe minder we hoeven op te wekken. Energiebesparing is daarom wat mij betreft ongelooflijk belangrijk in de energie transitie. VV ‘t Goy is een geweldig voorbeeld voor de jeugd die daar voetbalt!”

HULP Jan-Willem Hendriks: ,,We zijn blij met alle hulp die we gehad hebben bij het verwezenlijken van onze plannen. Dank aan de overheid voor het geven van subsidie en de bijdrage van onze sponsoren. Ook zijn we erkentelijk voor de begeleiding die we gekregen hebben van Sportstroom. Sportstroom heeft veel ervaring met het verduurzamen van sportcomplexen en heeft ons goed geholpen van idee tot uitvoering.

advertentie
advertentie