Victum viert feest na de promotie naar de overgangsklasse.
Victum viert feest na de promotie naar de overgangsklasse. Joep von Berg

‘Hiervoor doe je het’ - Houtense Victum promoveert

Overig

HOUTEN Vol overtuiging stapte korfbalvereniging Victum uit Houten gisteravond - Paaszaterdag of Stille Zaterdag - over de drempel naar de overgangsklasse in de zaalcompetitie. Het team van coach Bart Drost zegevierde na winst vorige week ook in het tweede duel van de beslissende dubbel met Viko.

door Chris Reinders

Met spandoeken, trommels en toeters waren de aanhangers van Victum naar Sporthal De Wetering getogen. Die hadden overduidelijk wel zin in een feestje. Ze werden op hun wenken bediend. De thuisploeg had vrijwel direct de overhand. De precisie in de schoten was in de beginfase nog niet meteen op orde, maar na een kwartiertje was de voorsprong toch al opgelopen tot vier doelpunten. De bezoekers lieten zich echter niet zomaar naar de slachtbank leiden en slopen ‘geruisloos’ dichterbij. Dat is het kenmerk van Viko, vertelde Wouter Koole, aanvoerder van Victum, na afloop. ,,Het team speelt heel fysiek en gaat altijd maar door.” Hij bestempelde de wedstrijd als ‘moeilijk’.

Maar zo moeilijk leek het toch niet. Althans, afgaande op het scoreverloop. Victum hield de touwtjes stevig in handen en na de ruststand van 12-8, zegevierden de Houtenaren met 22-14. ,,Dit zijn de wedstrijden waarvoor je het doet,” jubelde Wouter voor de afgeladen tribune. ,,Een paar seizoenen geleden speelden we ook in de overgangsklasse. Daarna zijn we teruggezakt. Dat we nu weer de stap omhoog zetten, is een mooie prestatie.”

Victum bereikte de play-offs met Viko door in haar poule af te rekenen met Noviomagum uit Nijmegen, het Eindhovense CKV Rust Roest en met Synergo uit Utrecht. Met hun provinciegenoten hadden de Houtenaren het meeste te stellen. Op 19 maart leed Victum op bezoek in Utrecht haar enige nederlaag in de korte competitie. Het verschil met Synergo bedroeg in de eindrangschikking slechts een puntje.        

Een mooi succes voor coach Bart Drost uit Houten. Na dit seizoen vertrekt hij bij Victum om zich na de zomer te melden bij GKV in Gorinchem. Dat team speelt in de hoofdklasse. Vier jaar stond Bart met veel plezier aan het roer in Sporthal De Wetering. Zijn vertrek is ook zeker niet uit onvrede. Hij is simpelweg toe aan een nieuwe uitdaging, liet hij eerder in deze krant optekenen.

Lang feestvieren zit er voor de spelers van Victum niet in: komende zaterdag wordt de veldcompetitie alweer hervat. Ook ‘buiten’ is het team niet louter veldvulling. Integendeel. Met nog zes wedstrijden voor de boeg zijn de Houtenaren in de eerste klasse op een fraaie derde plek te vinden. Slechts op een puntje van CKV Spirit Voorthuizen en Noviomagum, die delen de koppositie. Wouter: ,,Maar daar ben ik nu nog helemaal niet mee bezig. Eerst hiervan genieten en daarna goed herstellen.”

Play-offs zaal/overgangsklasse (=op twee na hoogste niveau )

Tweede wedstrijd, zaterdag 16 april Victum 1- Viko 1: 22-14 ( rust: 12-8 ).

Sporthal De Wetering, Hefbrug 7 in Houten.

Eerste wedstrijd, zaterdag 9 april: Viko 1-Victum 1: 17-23.

Wouter Koole ( helemaal rechts, paarse shirt en zwarte broek ) reikt naar de bal.
advertentie
advertentie