Jelle van Jaarsveld valt aan namens Taurus. Op de achtergrond Hans van Westrienen ( nummer 8 ).
Jelle van Jaarsveld valt aan namens Taurus. Op de achtergrond Hans van Westrienen ( nummer 8 ). Joep von Berg

Taurus heren weer met beide benen op de grond

Overig

HOUTEN Aan zelfvertrouwen was bij Taurus geen gebrek in de aanloop naar de volleybalmatch afgelopen zaterdag in eigen huis tegen Simplex SSS. Op Instagram meldde de eredivisionist uit Houten zich ‘kiplekker’ te voelen. Reden: de voorgaande wedstrijden werden zeer overtuigend gewonnen.

door Chris Reinders

Het vertrouwen is inderdaad groot, beaamde hoofdtrainer Niels Plinck in een kort telefoongesprek enkele uren voor het beginsignaal. ,, Zeker na de afgelopen uitslagen.” Hij doelde daarmee op de klinkende zege die Taurus op 15 januari in het Zuid-Hollandse Zevenhuizen behaalde op Revo ZVH: 1-3. Amper twee dagen daarvoor werd in de thuiswedstrijd Talentteam Papendal genadeloos met 3-0 teruggestuurd naar Arnhem. De vierde positie in de stand van de eredivisie is voorlopig het resultaat.

Een fraaie start derhalve voor de debuterende hoofdtrainer. Een half jaar heeft Niels nu het heft in handen bij het eerste team. Onbekend met Taurus was hij bij zijn aantreden niet: de afgelopen jaren assisteerde hij toenmalig trainer Erik Gras. ,,Je neemt natuurlijk je eigen visie mee over hoe het spel gespeeld dient te worden. Ik vind spelen in een bepaalde structuur heel belangrijk. Daar ben ik ook op de training veel mee bezig: constant bepaalde spelsystemen nabootsen. Met als doel dat je in de wedstrijden in een bepaalde structuur kan spelen. En dat iedereen weet wat zijn taak daarin is.”

BRAVOURE Vol bravoure betraden de kemphanen zaterdagavond het speelveld. In set een tot en met drie waren beide teams aan elkaar gewaagd. Met in de eerste twee sets wel voortdurend licht voordeel voor Simplex SSS en in de derde voor de thuisclub. In de vierde set oogde Taurus plots als aangeschoten wild: de aanvalskracht was compleet verdwenen en verdedigend hadden de mannen geen antwoord meer op de krachtige slagen van Simplex. In een mum van tijd liepen de bezoekers weg van de gastheren.

De teleurstelling was na afloop met bakken van het gezicht van Niels te scheppen. Na een technische analyse over het spel van zijn team, kwam hij uiteindelijk tot de eenvoudige en eerlijke slotsom: ,,Zij waren gewoon beter.” En over de laatste set van de match: ,,De koek was volledig op.”

Dat de Taurus-mannen vooraf op Instagram ‘de kip’ gebruikten om hun gemoedsgesteldheid te uiten, was met een knipoog naar de tegenstander: Simplex SSS komt uit Barneveld. Het dorp is bekend vanwege zijn pluimveeteelt en de handel daarin. Op hetzelfde medium stelde Taurus ook eerder deze week de vraag ‘of de kippen vroeg op stok gaan?’. Dat deden ze. Maar de Houtenaren zullen in hun euforie ongetwijfeld een ander scenario in gedachten hebben gehad. Na hun hoge vlucht zijn ze weer met beide benen op de grond.

Eredivisiewedstrijd: Taurus HS 1 – Simplex SSS HS 1

( zaterdag 22 januari; Sporthal De Kruisboog ).

Eindstand : 1-3

Setstanden: 22-25, 21-25, 25-19 en 12-25.

Programma:

30 januari: ComputerPlanVCN HS 1 – Taurus HS 1

5 februari Taurus HS 1 – Sliedrecht Sport HS 1.

advertentie