Taurus mikt dit jaar op de middenmoot
Taurus mikt dit jaar op de middenmoot TS

Vernieuwd Taurus mikt weer op middenmoot in eredivisie volleybal

11 oktober 2020 om 19:33 Volleybal

HOUTEN De selectie van de volleyballers van Taurus uit Houten heeft een flinke metamorfose ondergaan. Vier spelers zijn vertrokken bij de eredivisieploeg van trainer Eric Gras en daar zijn zeven spelers voor teruggekomen. ,,Vorig jaar waren we kwalitatief sterker, maar deze groep is gretiger”, vertelt Gras.

VEEL WIJZIGINGEN Er is in Houten afscheid genomen van Timo Gras (naar Noorwegen), Daan Haanappel (naar VoCaSa), Leroy Boerefijn (gestopt) en Jorg de Waard (naar Sliedrecht). Daarvoor in de plaats zijn gekomen Daan Pardijs (VCV), Jouke Gorter (VV Utrecht), Alexander Kraan, Jochem Bloem, Sven de Koe (alle drie van Protos), oud-international Daan van Haarlem (uit het buitenland) en Ian Fenger (eigen jeugd).

Trainer Eric Gras vindt het lastig om de selectie van vorig seizoen, toen de kampioenspoule gehaald werd, te vergelijken met die van dit seizoen. ,,Vorig seizoen waren we kwalitatief sterker”, denkt hij. ,,Maar toen hadden we lang nodig om het systeem te leren.”

PLEK IN DE MIDDENMOOT ,,Nu zijn we met veertien spelers in plaats van elf. Deze groep is gretiger”, merkt Gras op. ,,Deze groep wil veel leren en is talentvol. Veel jongens zijn 18, 19 of 20 jaar. Het is een jonge groep en ik hoop eigenlijk dat we hetzelfde niveau kunnen halen als vorig jaar.”

De coach denkt dat de kampioenspoule een moeilijk verhaal wordt. ,,Dan moet je dit seizoen in de top-4 eindigen. Ik verwacht niet dat dat gaat lukken met deze groep. Als we vijfde, zesde of zevende worden, dan spelen we aan het eind van het seizoen leuke wedstrijden in de degradatiepoule. We hoeven in ieder geval niet te degraderen met deze groep”, stelt Gras.

Ook het coronavirus speelt een grote rol binnen het volleybal. Naast dat er voorlopig geen publiek welkom is (’Wij zijn een vechtersploeg en hebben sfeer en interactie nodig’) waart het virus ook rond binnen de selecties. ,,De besmettelijkheid in het volleybal is anders dan in het voetbal”, stelt Gras. ,,Het is zeer besmettelijk. We moeten ons gezond verstand gebruiken. Als iemand positief test dan moet alles direct op non-actief. Mocht er een sneltest beschikbaar komen, dan is dat weer anders.”

VOORBEREIDING ,,We hebben door de situatie ook een rare voorbereiding gehad”, blikt hij terug. ,Op 12 maart hadden we de laatste training en in juli mochten we weer buiten trainen. Dat hebben we de hele zomer gedaan. Op 1 augustus mochten we weer naar binnen en zijn we in voorbereiding gegaan.”

,,We begonnen met twee, drie trainingen per week en mochten toen ook weer oefenduels gaan spelen. Met zeven nieuwe jongens hadden we ook veel tijd nodig om het systeem erin te krijgen en weer op niveau te komen. Tot de uitbraak binnen onze selectie waren we goed bezig, maar nu beginnen we weer van voor af aan”, vertelt Gras.

Nu de eerste competitiewedstrijd tegen SSS is afgelast, begint Taurus - als het goed is - op zaterdag 17 oktober de competitie thuis tegen het Talent Team Papendal. (bron: RTV Utrecht)

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie