Handbalwedstrijd The Dome/Handbal Houten - Green Park Aalsmeer
Handbalwedstrijd The Dome/Handbal Houten - Green Park Aalsmeer Hanna Koops

Jonge talenten blijven Houten trouw, Dennis Vesters tekent voor The Dome/Handbal Houten

20 april 2020 om 12:35 Overig

HOUTEN Ondanks dat veel van de jonge spelers van Handbal Houten benaderd zijn door andere clubs, kiezen zij er voor om bij de eigen club hun kwaliteiten verder te ontwikkelen. Jongens zoals Tim Zonneveld, Sem en Tim Klinkenberg, Nils Idema, Jasper Peters en Tomasz Teeuw hebben een doorlopend jeugdcontract en moeten de continuïteit van het tophandbal in Houten waarborgen. De meeste van deze jongens speelden vorig jaar bij de Heren A in de Jeugddivisie. Komend seizoen worden zij toegevoegd aan de selectie van de nieuw aangetrokken trainer/coach Freek Gielen en zullen zij uitkomen voor de eerste twee Seniorenteams van de Houtense club.

Tim Zonneveld is één van de spelers die de club trouw blijft. Net zeventien geworden en inmiddels al meerdere uitverkiezingen voor Nederland U18 achter zijn naam: ,,Ik heb het erg naar mijn zin bij Handbal Houten. De jeugdopleiding en de kwaliteit van de trainingen is erg goed. Afgelopen seizoen maakte ik zelfs al mijn eerste speelminuten in de BeNe-League. Ondanks dat ik door verschillende clubs benaderd ben, blijf ik bij Handbal Houten! Ik verwacht hier aankomend seizoen nog veel te kunnen leren en veel stappen te kunnen maken."

Niels van Os, voorzitter van de Technische Commissie van Handbal Houten, is blij met deze ontwikkeling: ,,Dit past geheel in de filosofie van de club: jonge talenten, liefst uit de eigen regio, opleiden en door laten groeien naar de top. Hiermee hoopt Handbal Houten het tophandbal in de regio te bewaren voor de toekomst. We kunnen dat echter niet alleen en we hopen dan ook dat andere clubs gezamenlijk met ons willen optrekken."

Mochten (jonge) spelers geïnteresseerd zijn in de opleiding om een betere handballer te worden, dan zijn ze van harte welkom! Stuur een mail naar tc@handbalhouten.nl voor een gesprek over de mogelijkheden.

DENNIS VESTERS Komend seizoen heeft The Dome/Handbal Houten de beschikking over Dennis Vesters. De twintigjarige jeugdinternational is 2.09 meter lang en komt over van E&O.

Vesters nam deze beslissing mede door de nieuwe visie van Handbal Houten: ,,Handbal Houten wil investeren in een jong team en dat naar de top brengen. Dat idee spreekt mij enorm aan en daar wil ik graag mijn steentje aan bijdragen. Daarnaast is Houten een stuk dichterbij Hellevoetsluis dan Emmen. Hierdoor kan ik straks gewoon wat vaker thuis zijn wat ook heel fijn is! Ook is het een stap die goed is voor mijn persoonlijke ontwikkeling. Trainer/coach Freek Gielen ken ik natuurlijk van E&O en Jong Oranje en dit type trainer past bij mij: iemand die op een rustige manier dingen duidelijk overbrengt, niet alleen naar het team kijkt maar ook oog heeft voor individuele spelers en regelmatig nuttige tips geeft".

Gielen is uiteraard blij met de versterking: ,,Ik ben blij dat Dennis contact met mij zocht over een clubwissel. Ik hoop dat ze zijn vertrek in Emmen kunnen opvangen, maar daar ga ik wel van uit. Iemand met deze potentie wijs je natuurlijk niet af. Met zijn lengte en sterke linkerarm is hij een gevaarlijk wapen voor de rechterkant. Daarnaast is Dennis een rustige, maar ambitieuze jongen die ontzettend graag wil leren. Dat maakt mijn werk als trainer/coach zo mooi: jonge mensen beter maken, het maximale eruit halen wat er in zit en hen helpen hun doel te bereiken. Straks heb ik een selectie vol met dit soort jonge gasten. Het liefst zou ik vandaag al willen beginnen met de groep!"

advertentie
advertentie