Sharely Winter
Sharely Winter Sharely Winter

Finalist Miss Beauty of Utrecht 2020

21 april 2020 om 15:25 Mensen

HOUTEN De Houtense Sharely Winkel (23) is finalist van Miss Beauty of Utrecht 2020. Op 2 juli vindt deze finale plaats in theater Lampegiet in Veenendaal. Uiteraard hoopt men dat het evenemente dan door kan gaan. De winnaar van deze avond zal de provincie Utrecht vertegenwoordigen in de landelijke verkiezing Miss Beauty of the Netherlands. De verkiezing staat voor de krachtige jonge vrouw die straalt van binnen en daardoor ook van buiten.

,,Mijn naam is Sharely Winkel, ik ben 23 jaar en ik woon in Houten. Op dit moment ben ik werkzaam als junior-manager in de horeca en ben ik sinds kort ook ondernemer. Twee jaar geleden ben ik afgestudeerd aan de opleiding Commerciële Economie en daarna heb ik verschillende coachopleidingen gevolgd. Niks maakt me gelukkiger dan andere mensen helpen met obstakels die zij ervaren. Wanneer ik vanuit mijn hart leef, ben ik bezig met het helpen van anderen."

Hoe zou jij jezelf in 3 woorden omschrijven? ,,Enthousiast, energiek en authentiek. Ik ben een heel positief persoon, zit altijd vol energie en ben echt altijd mijn authentieke zelf. Door mijn omgeving word ik vaak 'het zonnetje in de ruimte' genoemd. Ik straal altijd, ben altijd mezelf en zorg altijd voor warmte door vriendelijk te zijn tegen anderen. Mijn levensmotto is dan ook: "Leave footprints of light, love and kindness wherever you go.' "

Wat is de reden dat je je hebt aangemeld voor deze verkiezing? ,,Ik heb me vooral aangemeld om mezelf te ontwikkelen, om uit mijn comfortzone te stappen en om iets te kunnen betekenen voor anderen. Veel mensen verwachten het niet bij mij, maar ik heb heel lang met de overtuiging geleefd dat ik niet goed genoeg was, wat ervoor zorgde dat ik mezelf nooit durfde te laten zien zoals ik echt was. Mijn energie was voor veel mensen al snel too much en daar trok ik me veel van aan. Twee jaar geleden was ik ook op de casting van Miss Beauty of Utrecht, maar toen was ik helaas niet door. Ik denk dat het ook een stukje doorzettingsvermogen is: zolang je iets wil, geef je niet op en blijf je het proberen totdat het wel lukt.

En nog een fun fact: vroeger toen ik jong was, vond ik het ook fascinerend om naar missverkiezingen te kijken.  Als ik online spelletjes speelde, gebruikte ik zelfs overal de gebruikersnaam "Miss..Sharely". Dat is heel grappig als ik daar nu over nadenk."

Wat vind je het mooiste aan het traject? ,,Dat zijn heel veel dingen. Het combineren van mijn passies: mezelf ontwikkelen en andere mensen helpen. Zo zet ik me in voor de LINDA.foundation waarmee we Nederlandse gezinnen steunen die in armoede leven.
Daarnaast vind ik het ook mooi dat we een superleuke groep hebben. Er is totaal geen sprake van echte strijd. We zitten met z'n allen in hetzelfde traject, we zijn allemaal prachtig op onze eigen manier en staan altijd voor elkaar klaar. Het is jammer dat we door de corona-situatie elkaar nog niet persoonlijk ontmoet hebben, maar als het nu al gezellig is dan belooft het wat voor de toekomst!"

Hoe is het om mee te doen aan een missverkiezing tijdens de coronasituatie?  ,,In het begin was het even wennen, omdat we een videocasting moesten doen in plaats van een casting op locatie. Maar de organisatie is echt super en zorgt voor hele leuke alternatieven. We hebben verschillende online trainingen met de organisatie en met onze sponsors, doen leuke online challenges en als er iets is wat niet online kan (zoals onze officiële fotoshoot), dan zorgen ze dat alles volgens de richtlijnen van het RIVM verloopt en we veilig kunnen deelnemen. De finale staat nu gepland op 2 juli 2020, maar uiteraard wordt er gekeken of de coronasituatie het toe laat."

Als miss ben je een voorbeeldfiguur. Wat wil jij andere meiden meegeven? ,,Dat je altijd je authentieke zelf moet zijn. Je bent mooi op je eigen manier. Als je volledig jezelf bent, dan trek je de juiste mensen en situaties aan die in lijn zijn met jouw waarden in het leven. En ik ben ervan overtuigt dat dat precies is wat je nodig hebt om een gelukkiger leven te leiden."

advertentie
advertentie