Shuttles en racket
Shuttles en racket Pixabay

Sportfonds Houten wijzigt voorwaarden

7 april 2020 om 15:23 Overig

HOUTEN Om meer tegemoet te komen aan de wensen van niet-commerciële sportorganisaties heeft Sportfonds Houten recent de voorwaarden aangepast. Sportfonds Houten kent vanaf 2020 subsidie toe voor activiteiten die een actieve en gezonde leefstijl bevorderen en die vallen onder één of meerdere van onderstaande noemers:

  1. (Bonds)cursus voor startende (jeugd)trainers of scheidsrechters;
  2. Opstart van nieuw sportaanbod;
  3. Nieuw initiatief voor (speciale) doelgroepen;
  4. Samenwerkingsinitiatief van meerdere sportverenigingen;
  5. Bijzonder sportevenement dat bijdraagt aan een trots op Houten gevoel conform de ambities uit de 'Visie op sport en bewegen in Houten in 2025';

AANVRAGEN MET HULP Ook de komende jaren kunnen organisaties een beroep doen op een subsidie van Sportfonds Houten. De medewerkers van Sportpunt Houten kunnen de aanvragers ondersteunen bij hun aanvraag. Voorzitter Peter van der Wens: "Wij raden iedereen die een aanvraag wil doen aan om met Sportpunt Houten in overleg te gaan. Zij weten waar op te letten bij het schrijven van een aanvraag. De kans dat een aanvraag voldoet aan de criteria wordt daarmee een stuk groter."

TOEKENNINGSMOMENTEN IN JUNI EN NOVEMBER De speciale Toekenningscommissie, die bestaat uit personen uit de sport, beoordeelt een aantal keren per jaar de aanvragen: in 2020 is dat in juni en november. De Toekenningscommissie let bij de beoordeling op bovenstaande voorwaarden. De voorwaarden zijn vastgesteld in overleg met een werkgroep  van vertegenwoordigers uit de sportverenigingen. Het belangrijkste is, dat een activiteit bijdraagt aan een gezonde en actieve leefstijl van de deelnemers.

AANVRAAG DOEN? Ook de komende jaren kunnen organisaties een beroep doen op een subsidie van Sportfonds Houten. Het handigst is om uw idee eerst te bespreken een van de medewerkers van Sportpunt Houten, te bereiken via sportmakelaar@sportpunthouten.nl.

Meer informatie en aanvraagformulieren zijn te vinden op de website www.sportfondshouten.nl. Volledig ingevulde aanvraagformulieren kunnen dit jaar nog vóór 1 juni 2020 of vóór 1 november 2020 toegestuurd worden naar secretaris@sportfondshouten.nl.

advertentie
advertentie