Anneke Scott actief tijdens een Vitaal 65+ les bij Piazza Sports
Anneke Scott actief tijdens een Vitaal 65+ les bij Piazza Sports Annette Stolk - de Vries

Oktober Senioren Fitmaand: ,, Je gaat dingen doen die je nog nooit hebt gedaan"

Overig

HOUTEN Oktober staat bij Sportpunt Houten in het teken van Senioren Fitmaand. Bewegen voor ouderen staat centraal. Daarnaast is er veel aandacht voor gezondheid en gezelligheid. Er zijn meer dan vijftig (sport)activiteiten waaraan deelgenomen kan worden, vier Koffieplusmomenten en op vier zaterdagen zijn er Fittesten bij een Medisch Centrum. Anneke Scott (73) is één van de deelnemers en geniet met volle teugen.   

Annette Stolk – de Vries

DAUWTRAPPEN ,,Dauwtrappen was vorig jaar de eerste activiteit van Sportpunt Houten waaraan ik deelnam. Een wandeling door Nieuw Wulven. We kregen koffie en ontbijt bij Zilfia's Hoeve. Het was zo gezellig, wat heb ik toen genoten. De Senioren Fitmaand wordt ook door Sportpunt Houten georganiseerd en ik vind het een geweldig initiatief."

BEWEGEN Anneke beweegt graag en veel. Negen kilometer wandelen is voor haar geen opgave. Fietsen doet ze ook graag. De auto heeft ze weggedaan: ,,die gebruikte ik toch nooit". Iedere dag doet Anneke yoga-oefeningen. ,,Het leuke van de Senioren Fitmaand is dat je mag proeven aan andere sporten. Je gaat dingen doen die je nog nooit hebt gedaan. Overal word je zo leuk ontvangen, iedereen is zo vriendelijk."

ACTIEF Al langer neemt Anneke iedere tweede donderdag van de maand deel aan activiteiten van Sportpunt Houten. ,,We hebben bijvoorbeeld al eens een Zumba en een Pilatus les gevolgd, we maken leuke wandelingen. Er wordt altijd iets leuks georganiseerd. Ons wordt regelmatig gevraagd naar wat ons leuk lijkt. Aan de hand van onze input gaat Jolijn Hoek-van de Giessen aan de slag. Zij is echt fantastisch."

Mannen en vrouwen nemen deel aan deze activiteiten. Vorig jaar is men begonnen met het organiseren van een Jeu de Boules ochtend naast het gemeentehuis. Dit pakte zo goed uit dat dit nu een wekelijkse activiteit is. ,,Afgelopen juni hebben we met deze groep mensen een heerlijke Franse avond gehad", vertelt Anneke enthousiast.

FITMAAND Tijdens deze Oktober Senioren Fitmaand heeft Anneke al vele activiteiten bezocht. Ze heeft meegedaan met de Vitaal 65+ lessen bij Piazza Sports, Bewegen voor Vrouwen bij Hart for Her waarbij een circuittraining werd afgelegd en een Zumba les in Theater Aan de Slinger in samenwerking met BeeWeet. ,,Dit laatste was lachen hoor, er gaat natuurlijk regelmatig ook iets mis." Vrijdag 11 oktober jl. was er zelfs een tafeltennisclinic met Bettine Vriesekoop georganiseerd bij tafeltennisvereniging HTTC. ,,Het was allemaal geweldig". Deelnemers aan deze activiteiten worden daarna vaak uitgenodigd tot het volgen van een aantal proeflessen.

SPORTIEF Het zal niemand verbazen dat Anneke Scott een sportieve dame is. Turnen en volleybal waren haar sporten. Artrose maakt het spelen van volleybal inmiddels onmogelijk. ,,Ik kijk echter liever naar de dingen die ik nog wel kan doen in plaats van naar zaken die niet meer lukken. Daar moet je je op concentreren en voor gaan. Daar krijg je namelijk energie van."

VALPREVENTIE Eén van de activiteiten die Anneke ook nog heeft gevolgd is valpreventie. Naast het feit dat het oefenen leuk en leerzaam was, dient het ook een duidelijk doel. ,,Een mevrouw van 86 was thuis eens gevallen en niet meer in staat om overeind te komen. Door het volgen van deze cursus lukt dit inmiddels wel. Dat geeft haar veel zelfvertrouwen en dat is natuurlijk reuze fijn."

GEWELDIG Dat deze activiteiten allemaal door Sportpunt Houten worden georganiseerd vindt Anneke geweldig. ,,Naast het feit dat ze uitnodigen om in beweging te komen zijn ze ook enorm goed voor de sociale contacten. Even met elkaar een kopje koffie drinken gebeurt regelmatig." Voor Anneke is bewegen noodzakelijk om het lichaam in beweging te houden. ,,Ik merk dat door veel te bewegen ik veel minder klachten heb. Ik zou tegen iedereen willen zeggen: kom meedoen en probeer het. Je hebt beweging nodig om fit te blijven en bovendien leg je op deze manier ook makkelijk contacten wat weer erg gezellig is. Lukt het deze maand niet dan zijn er altijd iedere tweede donderdag van de maand activiteiten waaraan je kunt meedoen."

Het programma van Senioren Fitmaand is terug te vinden op: www.sportpunthouten.nl

advertentie
advertentie