Afbeelding
Houten

Handbal Houten toont goed spel, maar beloont dit niet met een punt

26 februari 2024 om 10:01 Handbal

HOUTEN  Afgelopen zaterdag kwam KRAS/Volendam op bezoek in The Dome. Eerder deze competitie was Houten kansloos tegen de oranjehemden (55-31) en ook in de beker was het verschil groot (39-26). Maar nieuwe ronde, nieuwe kansen! Helaas trad Houten aan met een incompleet team: Rogier Teeuwissen ontbrak vanwege een blessure en keeper Bjorn Brachten was ziek. De herstelde Richard Meinicke stond daarom tussen de palen, Daniël Sterk van Handbal Utrecht HA1 was toegevoegd aan de selectie.

L. van Raak Milieutechniek/Handbal Houten gaat gretig van start en pakt direct een voorsprong, via o.a. drie doelpunten van Bram Versteegden staat het al snel 6-2. Na tien minuten weet Volendam dan toch langszij te komen en maakt 8-8.

Houten is echter geenszins van slag en pakt weer een paar puntjes voorsprong mede door een verwoestend schot van Ruben De Bok in de kruising. Maar na ruim twintig minuten spelen is het dan toch weer gelijk. Het mooie wegvallende schot van Kevin Suiters (19-19) mag niet onvermeld blijven.

Het eind van de eerste helft is echter voor Volendam dat twee doelpunten voorsprong weet te nemen bij het rustsignaal: 21-23. Een doelpuntrijke eerste helft dus met twee gelijk opgaande teams. Het massaal aanwezige publiek kijkt dan ook reikhalzend uit naar het vervolg van de wedstrijd.

En ook deel twee van de confrontatie is om te smullen. Volendam loopt een puntje uit, maar via een aantal reddingen van Richard Meinicke en drie doelpunten op rij van Wessel Blokzijl, spelend tegen zijn oude vereniging, wordt het weer gelijk: 26-26. En het blijft gelijk opgaan tot 29-29, gescoord door de veel scorende Bram Versteegden.

Dan loopt Volendam weer uit naar 34-36 en brengt met nog zo’n tien minuten op de klok Ephrahim Jerry in. Houten zet hier een zeven-tegen-zes aanval tegen over en speelt cirkelspeler Rick van Soest vrij. Die stuit echter op doelman Evan de Lange. Versteegden weet vervolgens wel de aansluitingstreffer te maken: 35-36. Met nog zeven minuten op de klok pakt Milo Bos een tweeminutenstraf en wordt het 35-37. Na een redding van Meinicke sluit Houten via Jacobs weer aan: 36-37. Het publiek schreeuwt ondertussen de longen uit het lijf om hun thuisclub een extra zetje in de rug te geven.

Met nog twee minuten op de klok weet Volendam echter via een mooie rebound de 36-38 te maken. Suiters maakt vervolgens de 37-38. De laatste minuut is bloedspannend. Volendam wil de wedstrijd definitief beslissen maar stuit op Meinicke. Met nog 23 seconden te gaan pakt trainer/coach Job Reumer nog een laatste time-out voor een ultieme poging. Hij wisselt Meinicke en probeert het nog eens met zeven tegen zes. Volendam onderbreekt echter die laatste aanval wat een tweeminutenstraf tot gevolg heeft. Suiters probeert het nog onderhands van afstand, maar het schot in de verre hoek is een prooi voor De Lange en zo pakt Volendam, met de hakken over de sloot, toch de overwinning in Houten en dat is erg jammer. Houten doet zichzelf echt te kort, was in de aanval heel efficiënt maar staat ondanks het goede spel toch met lege handen. Een punt was zeker verdiend geweest. Ten slotte moet er ook zeker nog een pluim naar scheidsrechters Weijmans en Wolbertus, die een uitstekende wedstrijd floten.

Doelpuntenmakers Houten: Bram Versteegden (9), Ruben de Bok (7), Kevin Suiters (5), Wessel Blokzijl (4), Nils Idema (4), Milo Bos (3), Diego Jacobs (2), Sam Tukker (2), Sjoerd Brakenhoff (1).

Hopelijk is dit toch een opsteker voor Houten en nemen zij het goede spel mee naar het restant van het programma van de BENE-League. Nog twee uitwedstrijden staan er op de kalender: 2 maart tegen Hurry-Up en 9 maart tegen Aalsmeer. In april start de HandbalNL League.

Afbeelding
Veel publiek in the Dome
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie