Handbal Houten - Eupen
Handbal Houten - Eupen Hanna Koops

Houten verliest van Eupen, maar wie de jeugd heeft…

4 december 2023 om 09:02 Handbal

HOUTEN Zaterdag kwam nummer acht KTSV Eupen VoG op bezoek bij L. van Raak Milieutechniek/Handbal Houten dat momenteel elfde in de BENE-League staat. Bij het oplopen worden de heren van Houten vergezeld van de jeugd van het Arnhemse UDI 1896 die ook het dweilen voor hun rekening nemen. In de selectie ontbreken Diego Jacobs, Novica Radevic en Tim Schoon. Als versterking zijn Ryan Smulders van Heren 2 en Mees de Ruiter, Aryan Khaladj en Mads Kamst van de A-junioren van Handbal Utrecht opgeroepen. Voor Kamst is het zijn debuut.

door Norbert Herremans

Houten start met een ontketende Rogier Teeuwissen binnen de gelederen. Hij zet de 1-0, 2-1 en 3-2 op zijn naam. Aanvoerder Ruben de Bok zet het scorebord zelfs op 4-2. Het verschil zit ‘m in de details vanavond. Kleine foutjes van Houten geven Eupen de gelegenheid het initiatief over te nemen: 4-6. Het verschil van twee blijft. Dan gaat Wessel Blokzijl in de break, maar hij wordt (onterecht) afgefloten voor lopen en zo wordt het 10-12 in plaats van 11-11.

De beide startende doelmannen kunnen vandaag niet iets extra’s geven en worden allebei gewisseld in minuut twintig. Eupen-doelman Max Schunck pakt direct twee goede reddingen. Maar ook Houten-doelman Sander Breedveld pakt vrij snel een break en daarna nog een belangrijke redding. Bij een stand van 18-22 wordt er gerust.

Na de thee gaat Teeuwissen door met zijn goede spel en zet ook weer de eerste en tweede treffer namens Houten op zijn naam. Maar ook cirkelspeler Nigel van de Bilt wordt goed gevonden in deze fase en noteert 25-31 en 26-31. Het scoren lijkt Eupen echter veel minder moeite te kosten en langzaam wordt het verschil groter, de 28-35 is misschien wel de mooiste, een prachtige draaibal van David Denert!

Met nog tien minuten op de klok besluit trainer/coach Job Reumer de geselecteerde A-junioren de mogelijkheid te geven zich te laten zien en dat doen zij niet onverdienstelijk. Khaladj zet een aantal goede assists op zijn naam, De Ruiter noteert twee doelpunten en het allerlaatste doelpunt is voor Kamst: 34-39. Conclusie: weer kan Houten goed volgen, de wedstrijd wordt beslist door kleine details, de ingebrachte talenten zijn geen verzwakking voor het team en kunnen op de lange termijn zorgen voor continuïteit.

Doelpuntenmakers voor Houten: Rogier Teeuwissen 8, Milo Bos 5, Bram Versteegden 5, Nils Idema 5, Nigel van de Bilt 4, Ruben de Bok 3, Mees de Ruiter 2, Mads Kamst 1.

Handbal Houten - Eupen
Handbal Houten - Eupen
Handbal Houten - Eupen
Handbal Houten - Eupen
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie