Afbeelding
EdNurg - stock.adobe.com

Vakantie Duitsland 2020 – regels en advies voor een vakantie tijdens Corona

17 juni 2020 om 07:27 Partnercontent

COVID-19 heeft nogal wat roet in het eten gegooid wat betreft de zomervakantie 2020. Toch is deze niet helemaal verloren nu de Europese grenzen weer opengaan op 15 juni. Een zomervakantie in Duitsland is tijdens de coronaperiode dan ook dé uitkomst.

De Duitse grens gaat weer open voor toerisme

Door het coronavirus was het de afgelopen maanden niet mogelijk om op vakantie te gaan in Duitsland. Op 15 Juni kunnen we echter weer op vakantie bij onze Oosterburen. Op deze datum wordt het reisadvies veranderd van code oranje naar code geel. 

Het is dus mogelijk om straks weer naar Duitsland te gaan voor een vakantie of een stedentrip. Wél is het belangrijk om de Duitse richtlijnen omtrent het coronavirus te hanteren. Daarnaast kunnen de regels en adviezen per deelstaat verschillen. 

Met de auto naar Duitsland

Ga je op zomervakantie naar Duitsland in 2020, dan is het verstandig om met de auto te gaan. Zo kan je ten allen tijden terug naar Nederland. Wanneer je naar een Duitse stad gaat is de kans groot dat deze een zogeheten milieuzone heeft. Alle auto’s die een Umweltzone in Duitsland binnen rijden, dienen in het bezit van een milieusticker te zijn. Deze kun je vooraf online bestellen. Indien je de sticker direct nodig hebt kan je bij Duitsemilieusticker.nl voor €12,50 de milieusticker direct afhalen op het kantoor in Amersfoort. 

Reisadvies Duitsland

Het reisadvies voor Duitsland verandert op 15 Juni van code oranje naar code geel. Volgens het Ministerie van Buitenlandse zaken betekent code geel dat het is toegestaan om te reizen, maar dat er veiligheidsrisico’s gelden. Deze veiligheidsrisico’s hebben momenteel alles te maken met eventuele coronabesmettingen. 

Mocht er een tweede besmettingsgolf komen, kan het reisadvies weer worden aangepast naar code oranje. In dit geval moeten reizigers twee weken in thuisquarantaine zitten wanneer ze terugkomen in Nederland. 

Corona richtlijnen in Duitsland

Op vakantie in Duitsland is natuurlijk leuk, maar hoe ziet dat er tijdens de coronaperiode nu uit? In principe zijn alle winkels en horecagelegenheden weer open. Anders dan in Nederland is het in Duitse winkels verplicht om een mondkapje te dragen. Dit hoeft geen medisch mondkapje te zijn. Ook voor kinderen vanaf 6 jaar is een mondkapje verplicht. 

In de horeca gelden ook iets andere regels. Zo is het verplicht om je contactgegevens achter laten op een formulier. Zo kan het restaurant contact opnemen in het geval van een besmetting. Daarnaast is een mondkapje verplicht wanneer je niet op een stoel zit. Denk hierbij aan binnenkomst, een rookpauze, of een toiletbezoek.

Attractieparken, dierentuinen en musea zijn ook alweer geopend. Hier gelden wel regels omtrent het maximaal aantal bezoekers, dient er ten allen tijden 1,5 meter afstand te worden gehouden, en is het dragen van een mondkapje vaak verplicht.

advertentie
advertentie