Afbeelding
Wouter van der Sar

Gemeente Houten gunt postbezorging aan Cycloon

19 mei 2020 om 18:12 Maatschappelijk

HOUTEN De gemeente Houten heeft na een aanbestedingstraject gekozen voor Cycloon Post en Fietskoeriers. Met ingang van 6 mei 2020 is Cycloon in Houten aan de slag gegaan als postbezorger van de gemeente. Houten stelt dat het karakter en de missie van dit bedrijf goed aansluiten bij de duurzame en sociale ambities van de gemeente.

In de postcentra van Cycloon werken medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt. De gemeente vindt participatie van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt heel belangrijk. Dit was een belangrijke factor om voor Cycloon te kiezen. De gemeente draagt zo bij aan die participatie. Gemeente Houten heeft het uitgangspunt dat iedereen meetelt en meedoet naar vermogen. ,,We zijn blij dat met deze aanbesteding een aantal inwoners een baan vindt.”
Bedrijfsleider Linda Dolstra van Cycloon: ,,Deze samenwerking is een goede stap om de wereld groener te maken en onze postmedewerkers een mooie baan te geven. We hopen snel meer bedrijven uit Houten en omgeving aan te kunnen sluiten.”

AANBESTEDING Met het wegvallen van de dienstverlening van de vorige postbezorger ging gemeente Houten op zoek naar een nieuwe partij. Via een aanbestedingsprocedure zocht zij naar een maatschappelijk verantwoord ondernemer met een sociale bedrijfsvoering. De samenwerking met Cycloon is een proef. Als alles goed gaat, is Cycloon de komende jaren de postbezorger van de gemeente Houten. Cycloon heeft speciaal voor deze samenwerking een postvestiging geopend in Houten. Drie postbezorgers werken hier. Zij worden door twee teamleiders aangestuurd vanuit Amersfoort. In de loop van dit jaar begint Cycloon ook een frankeerservice in Houten.

OVER CYCLOON Cycloon is in 1999 gestart in Groningen als fietskoeriersbedrijf. Inmiddels is Cycloon dé sociale en schone bezorgexpert van Nederland. Vrijwel al het werk op postgebied wordt uitgevoerd door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Met meer dan 30 post- en fietskoeriervestigingen door heel het land is Cycloon een van de grootste Social Enterprises van Nederland en het grootste fietskoeriersbedrijf van Europa. Cycloon heeft een aantal jaar geleden het platform Fietskoeriers.nl opgericht. Dit platform werkt inmiddels samen met 19 collega-fietskoerierbedrijven en is actief in meer dan 30 steden. ‘Fietskoeriers.nl zet een nieuwe standaard in delivery’, aldus de 17-koppige vakjury die dit innovatieve initiatief beloond met de Shopping Awards Game Changer 2017.

advertentie
advertentie