Soms...
Soms... Foto: Stichting Plusklas Houten

Vierde lustrum Plusklas Houten

21 oktober 2022 om 09:58 Overig Deel je nieuws

De Stichting Plusklas Houten is een organisatie die één ochtend per week een plaats biedt aan basisscholieren die extra intelligent zijn. We doen dat inmiddels bijna 20 jaar en kunnen nog steeds op een warme belangstelling rekenen van ouders, leerlingen en scholen uit een grote regio rondom Houten. We bieden leerlingen ondersteuning en coaching op één ochtend in de week, zodat ze zich de rest van de week beter voelen.

Komend jaar is het 20 jaar geleden dat een ouder van de Zevensprong samen met de remedial teacher het initiatief nam tot het creëren van een gelegenheid waar basisschoolleerlingen met ‘een snel hoofd’ een ochtend los konden gaan. Zij vonden bijval van een groepje mensen dat wilde meedenken, mee-rekenen en mee wilde besturen. Dit leidde tot de oprichting van de Plusklas en de start van twee groepen van 10 leerlingen elk, op de locatie van ‘de Notedop’. In de jaren daarna groeiden we soms tot 4 groepen en inmiddels draaien we weer twee groepen.

De Plusklas Houten viert in maart 2023 haar vierde lustrum. Dat wordt een feestelijk moment, waarbij we graag mensen gaan uitnodigen. Houd daarom het Groentje in de gaten! Overigens zoeken we vanaf 1 januari 2023 nog uitbreiding van ons team. Geïnteresseerde leerkrachten kunnen een reactie sturen naar info@plusklashouten.nl. 

We kijken erg uit naar de grote taart die we, inmiddels traditiegetrouw, vast weer gaan aansnijden volgend jaar maart!

advertentie
advertentie