Lindsey met haar debuutroman in de hand. Deel een van een driedelige serie
Lindsey met haar debuutroman in de hand. Deel een van een driedelige serie Irene van Valen

Verrassende feelgood roman van Lindsey van den Dijk uit Houten

3 juli 2022 om 11:09 Overig

HOUTEN De 28-jarige Lindsey van den Dijk schreef onlangs haar debuutroman ‘Onder het oppervlak’. ,,Het is een feelgood roman met een mooi maar verdrietig eind. Het verhaalt over levensgebeurtenissen als liefde en dood en de worstelingen van hoofdpersoon Steven Ellis. ,,Hij maakt vooral verrassende keuzes”, legde Lindsey uit.

door Irene van Valen

Lindsey schreef als jong meisje heel graag. Lange tijd deed ze er niets mee, behalve in haar werk of voor verenigingen en kreeg complimenten voor haar schrijfstijl. Na een aantal schrijfcursussen ontdekte ze eens te meer het plezier van schrijven. ,,Doordat ik tijdens de coronacrisis meer rust ervoer, ontstonden er meer scenes, naast de paar die er al waren. Ik besloot te starten met schrijven.” 

ONZEKERHEID Lindsey wilde in eerste instantie niet dat iemand, ook haar gezin niet, wist dat ze een verhaal schreef. Ze was bang dat het niet goed zou zijn. ,,Mijn oudste zoon las het verhaal als eerste. Al is hij geen lezer, ik hoopte dat hij het verhaal leuk zou vinden vanwege zijn interesse voor bepaalde televisieprogramma’s.”

VERVOLG Met het uitkomen van ‘Onder het oppervlak’ neemt Lindsey afstand van de onzekerheid over zichzelf als schrijver. ,,Ik schreef dit verhaal tussen maart en oktober 2021 en herlas het weer in februari 2022. Ik was verrast. Het was leuk en goed.” In de tussentijd schreef Lindsey teksten voor schrijfwedstrijden en wist Uitgeverij Ellessy te enthousiasmeren. Zij boden haar een contract aan voor drie boeken. ,,Die volgende boeken zijn een vervolg op dit boek, maar vanuit het perspectief van twee andere personen uit het eerste deel.”

‘Onder het oppervlak’ wordt uitgegeven door Uitgeverij Ellessy met ISBN nummer 9789464493047.

advertentie
advertentie