Voorjaar in de Schalkwijkse tuinen
Voorjaar in de Schalkwijkse tuinen Helene de Vries

Sneeuwklokjes - Open tuinen in Schalkwijk en rondleiding eendenkooi op 12 februari

29 januari 2023 om 19:37 Lokaal Deel je nieuws

In de Schalkwijkse tuinen worden de eerste tekenen van het nieuwe voorjaar zichtbaar. Hoewel de bomen nog kaal zijn en de moestuinen nog niet ingezaaid, steken de sneeuwklokjes hun kopjes alweer boven de grond. Ook de scilla’s, kerstrozen, akonieten en de hazelaars bloeien al. 

Op zondag 12 februari van 11:00 tot 15:00 houden De Pullenhof, Tuin Brassica en Helene de Vries open tuin om van het prille voorjaar te genieten. Toegang is gratis.

De Pullenhof is gelegen op een unieke locatie in de Schalkwijkse polder Blokhoven. In de siertuin zijn momenteel al bloeiende helleborussen, de eerste primula’s en toverhazelaar te zien. De tuin van Helene de Vries aan de voet van de Lekdijk, is stukje bij beetje ontstaan.  Het laatste stuk is in het voorjaar van 2016 aangelegd. Nu staan de helleborussen volop in bloei. Verder een aantal vroegbloeiende struiken en roze wilgenkatjes.

Bij Tuin Brassica worden Schalkwijkse wafels gebakken op oud ijzer en kun je om 12 uur en om 14 uur mee met een korte rondleiding door de griend, die vroeger dienst heeft gedaan als eendenkooi. Verspreid door de tuin staan heel veel sneeuwklokjes. Voor de kinderen: de kabouters in het kabouterbos zijn ook al uit hun winterslaap. Dus kom de kabouterfamilie bekijken en het kabouterpad lopen. Het streekproductenwinkeltje is open die dag. 

Adressen: De Pullenhof, Molenpad 5 (toegang via de voetbalvelden achteraan); Tuin Brassica, De Griend 1; Helene de Vries, Scheidingsweg 1. Kijk ook op: www.tuin-brassica.nl

advertentie
advertentie