Open tuinen in Schalkwijk

8 februari 2019 om 11:07 lokaal

SCHALKWIJK De eerste bloembolletjes steken hun kopjes alweer boven de grond. En al zou je het nog niet zeggen, het voorjaar is toch voorzichtig in aantocht. Daarom organiseren vier Schalkwijkse tuinen op 17 februari de eerste 'Open-tuinendag' van het nieuwe jaar. Als het niet meer te streng gaat winteren zijn in alle tuinen al diverse voorjaarsbloeiers te bewonderen, er zijn dan zeker sneeuwklokjes en helleborussen in bloei.

De vier Schalkwijkse tuinen die open zijn: Tuin Brassica aan De Griend 1, De Pullenhof aan het Molenpad 5, de tuin van Helene de Vries aan Scheidingsweg 1 en de Antoniahoeve aan Overeind 84. Als u toch op pad gaat, neem dan ook een kijkje in de tuin van Jonkheer Ram aan te Tetwijkseweg. De tuinen zijn open op zondag 17 februari tussen 11:00 en 16:00 uur. Toegang is gratis.

17 februari is de laatste keer dat u de huidige eigenaren van De Pullenhof nog treft in hun tuin. De bewoners vertrekken na 25 jaar uit Schalkwijk. Zij gaan elders in het land een nieuw
tuinproject aan. De nieuwe bewoners van De Pullenhof zijn enthousiaste tuinliefhebbers en hebben de intentie deel te blijven nemen aan de gezamenlijke openstellingen.

In het Atelier van de Antoniahoeve zijn er allerlei tuinige spulletjes te koop, omdat ze de zolder van het atelier hebben opgeruimd.

Bij Brassica wordt koffie en thee geserveerd met een Schalkwijkse wafel, gebakken met een ouderwets ijzer.

advertentie
advertentie