Afbeelding
Annette Stolk

Opnieuw steun voor cultuursector

23 februari 2022 om 11:30 Kunst & cultuur

HOUTEN Het tijdelijke Coronasteunfonds Cultuur blijft ook in 2022 nog van kracht. Het college van B&W heeft besloten opnieuw geld ter beschikking te stellen aan de cultuursector. Het gaat om een bedrag van € 240.000, -

Annette Stolk – de Vries

Het tijdelijke Coronasteunfonds Cultuur is bedoeld om culturele instellingen en ondernemers een steuntje in de rug te geven in tijden van de coronapandemie. Wethouder Jan Overweg: ,,We geven als college de cultuursector graag een duwtje in de rug. In 2021 hebben we dat ook gedaan. Toen was er vanuit het fonds € 150.000, - beschikbaar. Uit het feit dat dit bedrag geheel is opgegaan blijkt wel hoe groot de behoefte is aan ondersteuning. Door in 2022 opnieuw geld ter beschikking te stellen hopen we vele culturele activiteiten in Houten weer op gang te brengen.”

FONDS Het fonds richt zich op de gehele culturele sector, van theater, van vereniging tot zzp’er en ondernemer. Het aanvragen van een financiële ondersteuning kan door middel van het invullen van een aanvraagformulier op de site van de gemeente.

advertentie
advertentie