Fladderen op de Plantage
Fladderen op de Plantage Irene van Valen

Woensdag Fladderdag

18 augustus 2022 om 09:14 Evenementen

HOUTEN Deze week wordt volop gefladderd. We nemen woensdag 17 augustus een kijkje op vier locaties.

DE PLANTAGE Tijdens het bezoek aan Fladderlocaties de Plantage en de Stek ontdekken we dat het woord ‘super’ veel klinkt. Hun thema draait dan ook om Superhelden en de SuperStekSpeeltuin. Volgens de Fladderburgemeester die woensdagochtend allereerst De Plantage bezoekt, is het daar supergezellig en supergoed georganiseerd. Een superheld vertelt dat het superleuk is om superheld te zijn.

DE STEK Bij de Stek dansen de kinderen op het lied ‘De Zevensprong’, waarbij bewegen centraal staat. Vervolgens leren zij een nieuw dansje. We botsen tegen opa Jaap op, die al jaren vrijwilliger is, maar dit jaar super blij is, want zijn kleinkind is erbij. Jaap vertelt: ,,De kinderen moeten de speeltoestellen super goed checken om een vergunning te krijgen.” Hij wijst op onder andere de Schuttel en Komgaai (alternatieve namen voor de schommel en het klimrek). ,,Ik geloof wel dat de kinderen die vergunning krijgen. Ze controleren natuurlijk super goed.” Met een super vriendelijke groet nemen we afscheid.

DE BOOG Vervolgens betreden we militair terrein op Fladderlocatie de Boog. Aan de hand van verschillende opdrachten moeten de kinderen ontdekken waar de zoekgeraakte soldaat Kenkhuis zich bevindt. Een van de jonge meisje vertelt: ,,We doen echt leuke dingen en ik verheug me op het zwemmen vanmiddag. En de muziek is leuk.” Net op dat moment komt ‘Hier komt een feestje voorbij’ uit de luidsprekers. En feestelijk is het.

DE HEUVEL We eindigen deze woensdag op Locatie de Heuvel waar we een hele rij vuurbakken ontdekken. De jongeren bleken die aangestoken te hebben met ijzer tegen ijzer op wol om daarna het vuur brandend te houden met krantenpapier, houtenkratjes en houtafval. Locatiebegeleider Puck Piraat vertelt ons: ,,Je staat nu in de grootste Houtense filmstudio ‘Heuvelwood’. We zijn echter onze regisseur Steven Speelheuvel kwijt, waardoor niemand weet welke film we spelen. Daarom denken verschillende mensen, zoals ik, maar ook een prinses en anderen de hoofdrol te spelen. Helaas is ons decor gisteren verregend, maar dat maken we vandaag in orde.” Omdat wij van de krant geen hoofdrol aan durven, verlaten we het terrein via Braziliaanse Vechtdansers en andere creatievelingen.

Fladderen op de Plantage
Fladderen bij De Stek
Fladderen bij De Stek
Fladderen bij De Stek
Militaire Fladderlocatie De Boog
Militaire Fladderlocatie De Boog
Militaire Fladderlocatie De Boog
Fladderen op Heuvelwood
Fladderen op Heuvelwood
Fladderen op Heuvelwood
Fladderen op Heuvelwood
advertentie
advertentie