Koningsdag Schalkwijk
Koningsdag Schalkwijk Tanja Vlieger

Een Oranjefeest vóór en dóór Schalkwijkers!

4 mei 2021 om 14:30 Activiteiten

SCHALKWIJK Terwijl vorig jaar de stekker uit het Koningsdag-programma werd getrokken en de Oranjevereniging Schalkwijk niets kon organiseren, werd dit jaar alles uit de kast gehaald om een volledig coronaproof programma neer te zetten voor jong en oud. Gezien de positieve reacties is dat gelukt. Het hoogtepunt was de Koningsnacht Pubquiz op maandagavond. In zo’n 100 huiskamers speelden teams mee. De quiz zat bomvol vragen die werden gesteld door Schalkwijkers, over Schalkwijk. Wie nog niet van de hoed en de rand van het dorp wist, kon de kennis in deze wat bijspijkeren. De overwinning werd behaald door ‘de Oranjes’, oftewel de familie Geerdes.

Op dinsdagochtend, nadat heel het dorp van een tompouce bij de koffie kon genieten, werd de succesformule herhaald voor bijna 100 kinderen in de Kidsquiz. Team Fluto Vis (de familie Sturkenboom) wist de winst te pakken. Joost Geerdes en Henk van Gestel hebben beide quizzen fantastisch aan elkaar gepraat. Een gouden duo!

Hoewel de Oranjevereniging terugkijkt op een zeer geslaagde editie van Koningsdag, hoopt zij volgend jaar weer op de vertrouwde manier Koningsdag te organiseren.

advertentie
advertentie