Fanny ontvangt haar pakket
Fanny ontvangt haar pakket René van den Brandt

Santarun Houten 2020

20 december 2020 om 19:18 Lokaal/Evenementen Deel je nieuws

Kerstpakketten bezorgen als alternatieve Santa Run


Afgelopen zaterdag kleurden de straten van Houten rood. Kerstmannen, -vrouwen en -kinderen waren onderweg om een kerstpakket te bezorgen bij iemand die dat volgens hen
verdiende. Als waardering of als steuntje in de rug. Op die manier zijn vijfhonderd Houtenaren verrast, waaronder vrijwilligers van de Voedselbank.

Deze actie werd georganiseerd door de Rotaryclubs Houten en Houten Castellum, als corona-proof alternatief voor de jaarlijkse Santa Run. Maar wel met hetzelfde uitgangspunt: “Lopen voor het goede doel en het omarmen van het kerstgevoel”. Het goede doel was dit jaar lokaal. De Kerstpakketten waren samengesteld met lokale producten en vouchers, gesponsord door Blygold, Shell Houten en vele andere Houtense ondernemers. Dit met de bedoeling om ook de ondernemers te steunen door meer klanten naar hun winkel te trekken.

Via Facebook en Instagram konden de deelnemers meedoen aan een prijsvraag door selfies te delen van hun bezorgmoment met #santarunhouten. Uiteindelijk was de actie voor alle betrokkenen een succes: voor bezorgers en ontvangers, voor de lokale ondernemers en voor de beide Rotaryclubs die er met deze actie voor zorgden dat de Santarun in Houten dit jaar toch door kon gaan!

Wil je meer zien? Ga naar bit.ly/Santarun2020


Rotary Club Houten en Rotary Club Houten-Castellum

De logistiek is er klaar voor
Pakketten worden opgehaald
Pakketten worden ingeladen
Op weg naar de loper
Peter brengt straks een pakket naar Fanny
Santarun Houten 2020
Santarun Houten 2020
De ontvanger geeft het pak de buurvrouw die haar aangemeld had
Voedselbank Houten ontvangt pakketten voor de vrijwilligers
Santa's op weg naar het Oude Dorp
Houten kleurt Rood deze zaterdag
Santarun Houten 2020
advertentie
advertentie