Afbeelding
Rina Knopper

Geslaagde Santa run met een twist

19 december 2020 om 20:28 Maatschappelijk

HOUTEN Het is een goede beslissing geweest om deze editie van de Rotary Santa run in een ander jasje te steken. Vandaag, zaterdag 19 december, hebben tóch nog 500 Santa’s (hard)gelopen, ieder met een andere eindbestemming. De slogan dit jaar is dan ook: 'Draag aan-breng-omarm het kerstgevoel'.

Sinds 2016 verkleden Houtenaren zich in december als kerstman om zo een parcours vanaf het Rond hard te lopen. Dit doen ze om geld te verzamelen voor een aantal goede doelen. Helaas is het dit jaar onmogelijk om de Santa run op de traditionele wijze door te laten gaan. De organisatie heeft al in oktober besloten om deze run ‘coronaproof’ uit te zetten. Deze Rotary Santa run 2020 is een bijzondere editie, de 500 Santa’s lopen allemaal hun eigen parcours om een kerstpakket te bezorgen. Vooraf konden de Santa’s zelf iemand aandragen die dit pakket goed kan gebruiken. Vervolgens konden zij het pakket in kerstmanvermomming persoonlijk aan de genomineerden bezorgen. Als de ‘aanwijzer’ om wat voor reden niet in de gelegenheid zou zijn om het pakket te brengen, werd het pakket door een andere Santa aangeboden aan de ontvanger.

RUN De dag startte zonnig, maar het werd het steeds donkerder en het ging miezeren. Maar dat mocht voor de kerstmannen de pret niet drukken, geladen met de pakketten gingen zij op missie. Neem nou Santa Zita, altijd een bron van energie en een zéér betrokken medemens. Zij bedacht dat een moeder met kinderen bij haar in haar buurtje zo’n pakket verdient en liet er geen gras over groeien. Zij gaf aan dat zij deze mensen graag in het zonnetje wilde zetten en zo gebeurde dat ook. Toen zij als Santa Claus aanbelde en het pakket aanbood was de moeder sprakeloos.

MOOIE TRADITIE Of de maar liefst twéé Santa’s, Ingeborg en Mariska, die op pad gingen om een hele goede bekende, maar ook zeker iemand die het pakket dubbel en dwars verdient een verrassing te bezorgen. En verrast was deze dame zeker toen zij nietsvermoedend de deur opende. Zij bedankte de vrijgevige Santa’s keurig op 1,5 meter afstand en stuurde later een foto van de inhoud van het pakket.

En zo zijn er vandaag weer heel veel mensen in het zonnetje gezet. Puur omdat mensen oog hebben voor elkaars omstandigheden. Zo blijft de Santa run een mooie traditie. Op naar 2021.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie