Jantine Kriens
Jantine Kriens VNG

9e Arie Groenevelt-theaterlezing op 18 november 2020 'Zorgen voor elkaar'

8 oktober 2020 om 11:42 lokaal Deel je nieuws

Op woensdagavond 18 november 2020 organiseert PvdA Houten de 9e Arie Groenevelt-theaterlezing in Theater Aan de Slinger in Houten.
Deze lezing was eerst gepland in maart van dit jaar maar door de corona omstandigheden is het uitgesteld. Zoals het er nu uitziet kan binnen de richtlijnen van de overheid de theaterlezing door gaan op 18 november a.s. Vooraf aanmelden is ivm Corona verplicht. Onder aan dit bericht staat hoe u zich kunt aanmelden.

Het thema voor de theaterlezing van dit jaar is ‘Zorgen voor elkaar’, over de omvangrijke hervorming van de verzorgingsstaat en de rol van de overheid. Het thema is actueler dan ooit. De lezing wordt verzorgd door Jantine Kriens, oud-Algemeen Directeur van de VNG (Vereniging Nederlandse Gemeenten) en voormalig raadslid en wethouder voor de PvdA in Rotterdam.
Jantine Kriens neemt ons mee in haar visie en analyse op de omvangrijke hervorming van de verzorgingsstaat waarin gemeenten aan het roer zijn gekomen. Gemeenten zijn verantwoordelijk geworden voor goede en passende zorg, voor arbeidsparticipatie en passend onderwijs. Wat was de bedoeling van de decentralisaties en hoe verhoudt deze bedoeling zich met de waarden en idealen uit de sociaal democratie? Jantine kan ons als geen ander meenemen hoe de decentralisaties hebben uitgepakt en wat het perspectief is voor de komende jaren.
Na de lezing is er een paneldiscussie met onder meer Nicole Teeuwen, oud wethouder in Houten, nu voorzitter van de sectorraad voor Praktijkonderwijs. Tijdens de paneldiscussie is er ook gelegenheid om vragen te stellen en met elkaar in gesprek te gaan.

Belangstelling?
Iedereen met belangstelling voor het thema dat het hart van de verzorgingsstaat raakt, is van harte welkom. De lezing start om 20.00 uur en de forumdiscussie eindigt om 22.00 uur. De locatie is Theater Aan de Slinger, Slinger 40, Houten. De entree is gratis.

Wilt u zich aanmelden voor 18 november?
Mail ons via pvdahouten@xs4all.nl  of neem contact op met Anneke Dubbink, fractievoorzitter PvdA Houten, 06 15259550
Meldt u zich snel aan, er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar! Graag voor 14 november a.s.
In verband met Corona gelden ook bijzonder maatregelen bij binnenkomst, daarover hoort u meer nadat u zich aangemeld heeft.

advertentie
advertentie