Teunie en Hein van Dijk bij een schilderij van gebouw Leestaete
Teunie en Hein van Dijk bij een schilderij van gebouw Leestaete Jan Konings

Woongroep Leestaete 10 jaar jong

16 september 2020 om 14:09 lokaal Deel je nieuws

Tien jaar geleden kwamen Teunie en Hein van Dijk als eerste bewoners in Leestaete wonen. Ze wonen er nog steeds naar volle tevredenheid. Omringd door buren die elkaar allemaal kennen. “Ik kan alleen maar zeggen: we hebben er nog geen dag spijt van gehad!” En zo denken de meeste bewoners erover.

 

Na een voorbereidingstijd van 6 jaar werd in mei 2009 door de toenmalige wethouder Nicole Teeuwen de eerste paal geslagen aan het Sandelhout, vlak bij de Koppeling en de Rondweg. Er ontstond een markant gebouw waarbij een medisch centrum werd gecombineerd met 39 zelfstandige appartementen. Deze sociale huurwoningen worden bewoond door leden van woongroep Leestaete (vanaf 50 jaar).

 

De bewoners van Leestaete hebben een eigen appartement en delen een gezamenlijke ontmoetingsruimte met diverse voorzieningen en een grote binnentuin met terras.

 

In de woongroep vinden ze gezelschap, gezamenlijke activiteiten en wederzijdse hulp als dat even nodig is. Ze zetten zich daar ook zelf voor in. Ieder naar eigen kunnen en samen tot veel in staat. Van de leden wordt daarbij inbreng en een actieve rol verwacht.

 

Het geplande feestje ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan hebben de bewoners vanwege de corona helaas moeten uitstellen. De bewoners gaan nu eerst aan de slag om de muren van de gezamenlijke activiteitenruimte een nieuw kleurtje te geven.

 

Meer informatie over deze woongroep is te vinden op de website www.leestaete.nl

advertentie
advertentie