Afbeelding
Otto Walter

Sterker worden bij ZilverFitness

24 juni 2020 om 12:06 Advertorial_1

Train voor kracht, conditie, balans en lenigheid

HOUTEN ,,Het is nooit te laat om te starten met fitter, sterker en leniger worden! Zeker in deze tijd wil je je weerstand verhogen.” Ben-Anne (53) van ZilverFitness is overtuigd; voor zestigplussers is het goed om de gehele les onder begeleiding te bewegen en te sporten en dat hoeft helemaal niet in een omgeving met spierbundels en opzwepende muziek. ,,Bij ons word je in een rustige omgeving persoonlijk begeleid.”

BOT- EN SPIERVERSTERKEND ZilverFitness heeft meerdere locaties in het land en sinds mei 2019 ook in Houten. De trainingsaccommodatie is gevestigd aan de Nieuwe Schaft 9B te Houten. De trainingsruimte is op dezelfde locatie als CrossFit Houten en de New-Me Personal training studio. Ben-Anne legt uit: ,,Wij verzorgen trainingen in een rustige en veilige omgeving, met respect voor ieders niveau en met muziek die past bij de doelgroep. De ZilverFitters kunnen zo in hun eigen tempo en in een vertrouwde omgeving werken aan fitheid, kracht en lenigheid. Onze oefeningen gaan terug naar de basis; bijvoorbeeld met kleine gewichten en gebruik van het eigen lichaamsgewicht. De trainingen zijn functioneel, intensief en afwisselend, met veel bot- en spierversterkende oefeningen.”

GEZONDHEIDSRAAD Ook de Gezondheidsraad adviseert om minimaal tweemaal per week bot- en spierversterkende oefeningen te doen, naast 150 minuten per week bewegen. Ben-Anne: “Het is daarbij de bedoeling dat de oefeningen zwaar genoeg zijn en dat je je spieren gaat voelen. Dat is nodig om sterker te worden.”

SPIERAFNAME ,,Juist voor mensen die de halve eeuw of ouder hebben ‘aangetikt’ is het belangrijk om te trainen op functionele bewegingen”, vertelt Ben-Anne. ,, Na je dertigste neemt de botdichtheid af en worden je spieren langzaamaan wat dunner. Elk jaar lever je een klein beetje spiermassa in. Naarmate je ouder wordt gaat dat sneller en op 70-jarige leeftijd is dat gemiddeld 3 procent per jaar. Tien jaar achter elkaar zo’n afname betekent dat je ongeveer 25 procent van je totale spiermassa kwijtraakt. Logisch dat functionele bewegingen die je nodig hebt voor dagelijkse zaken als boodschappen doen, traplopen en tuinieren dan moeilijker gaan.”

VARIATIE Het proces van spierafname kan gestopt worden als de spieren maar aan het werk worden gezet. Je bouwt zelfs extra spierkracht op. ZilverFitness is daarvoor de oplossing: ,,ZilverFitness is gebaseerd op de CrossFit-methodiek. De les duurt een uur. We starten met de uitleg van de bewegingen, daarna de warming-up. Vervolgens volgt de ‘workout’ met intensievere bewegingen. Dat zijn dus de bot- en spierversterkende oefeningen in combinatie met conditie en mobiliteit. Dit duurt ongeveer 20 minuten. We eindigen met een stretch. Het leuke van deze manier van bewegen is de variatie. Elke les is weer anders. De afwisseling wordt gewaardeerd door onze ZilverFitness-leden.”

PROEFLES ,,Eigenlijk moet je het gewoon ervaren”, vertelt Ben-Anne enthousiast. ,,Heb je interesse, bel 030-752 35 48 voor een gratis proefles op donderdag van 11.30 – 12:30. Maak kennis met deze laagdrempelige manier van sporten. Beweegervaring is niet vereist. De ervaringen van onze leden zijn positief. Mensen zijn leniger en sterker geworden. Je voelt je beter, gezonder en krachtiger.”

We zijn buiten al volop bezig en vanaf juli mag er weer binnen worden gesport. Alle RIVM richtlijnen voor de sport worden volledig nageleefd. Denk dan aan de 1,5 meter afstand, strikte hygiëne maatregelen, luchtverversing en looproutes.

Bel Ben-Anne voor een gratis proefles op 030-752 35 48.

ZilverFitness
Nieuwe Schaft 9B
tel: 030-7523548
www.zilverfitness.nl

advertentie
advertentie