Naomi van Rooijen en Moniek Schipper zijn de winnaressen van het online Corona solistenconcours
Naomi van Rooijen en Moniek Schipper zijn de winnaressen van het online Corona solistenconcours Eigen foto

De uitslag van het Corona solistenconcours van Muziekvereniging Caecilia

4 juni 2020 om 11:55 Muziek

SCHALKWIJK Moniek Schipper uit Houten en Naomi van Rooijen uit Tull en ’t Waal zijn de trotse winnaars van het online Corona solistenconcours van Muziekvereniging Caecilia uit Schalkwijk.

Toen corona het samenspelen van de ene dag op de andere onmogelijk maakte, heeft Muziekvereniging Caecilia steeds weer gezocht naar muziekactiviteiten die op afstand nog wel mogelijk zouden zijn. Het online solistenconcours was een van die activiteiten. Deelnemers konden uitkomen in de categorie jeugd of volwassenen en mochten een filmpje opsturen van een eigen solo-optreden. De kandidaten kwamen uit het hele land, en de kwaliteit van de inzendingen was hoog, maar het aantal deelnemers viel tegen. Dat werd waarschijnlijk veroorzaakt door het feit dat de landelijke muziekbond KNMO een paar dagen na het Schalkwijkse initiatief ook met een online solistenconcours op de proppen kwam. Toch kozen een aantal muzikanten bewust voor het Schalkwijkse concours, want daar kreeg iedereen een rapport met punten voor de diverse aspecten van zijn spel en een deskundige beoordeling van de muziekexperts Leon Vliex en André Vulperhorst.

De prijzen bleven in de buurt. Naomi van Rooijen uit Tull en ’t Waal won een gouden medaille met haar bugel in de categorie jeugd. Ze koos voor het nummer ‘Faded’ van Alan Walker. De jury had waardering voor haar interpretatie. Ze speelde het zoals de zanger het zou zingen, en dat werd gewaardeerd.

Moniek Schipper uit Houten ging er met de andere hoofdprijs vandoor. Ze speelde op dwarsfluit  ‘Barcarolle et Tarantella’ van Bernhard Molique. De jury kwam superlatieven tekort voor haar bijzondere optreden: ‘Muzikaal, sfeervol, fraai uitgevoerd, met een uitstekende techniek … ‘, een terechte winnares.

De filmpjes van de winnaressen en van de andere deelnemers zijn te beluisteren en te bekijken op de website van muziekvereniging Caecilia www.caeciliaschalkwijk.nl.

De medailles werden geheel volgens de richtlijnen van het RIVM via de post toegestuurd. Natuurlijk zijn de winnaressen erg blij met hun prijs, maar ze snakken allebei naar het moment waarop ze weer samen met hun medemuzikanten in hun orkest aan de slag kunnen gaan.

Naomi van Rooijen en Moniek Schipper zijn de winnaressen van het online Corona solistenconcours
advertentie
advertentie