Hou 1,5 meter afstand
Hou 1,5 meter afstand Bibliotheek Lek en IJssel

Bibliotheek Houten-Centrum en Houten-Schoneveld weer open

23 mei 2020 om 12:13 Maatschappelijk

HOUTEN Maandag 25 mei gaat de Bibliotheek in het centrum van Houten en in Wijkcentrum Schoneveld weer open. De bibliotheken zijn alleen open om boeken te lenen. De werkplekken, de computers en de toiletten blijven vooralsnog gesloten. En er gelden andere regels dan normaal. De Bibliotheek in Schalkwijk blijft voorlopig gesloten.

De bibliotheek is alleen geopend om boeken te lenen, nog niet om te verblijven. Dat betekent dat mensen nog geen gebruik kunnen maken van de leestafel, de werkplekken, de computers, de koffieautomaten en de toiletten. Ook printen en kopiëren en het gebruik van de betaalzuil is nog niet mogelijk.

EXTRA MAATREGELEN Om de dienstverlening weer veilig op te starten, zijn er extra maatregelen genomen. Gert Staal, directeur bestuurder: ,,Bij binnenkomst vragen wij mensen om hun handen te desinfecteren. Op die manier kunnen mensen toch een boek uit de kast pakken om de achterzijde te lezen en een keuze te maken. Om de verblijfsduur te verkorten, vragen wij onze leden thuis in de catalogus te kijken of het boek dat ze voor ogen hebben ook aanwezig is. Of hun boeken te reserveren. Natuurlijk hebben ook wij te maken met het feit dat er een beperkt aantal mensen tegelijk binnen mag zijn. Dit hebben wij opgelost met een ‘mandjes-beleid’. Iedereen die binnenkomt, krijgt een mandje. Als de mandjes op zijn, vragen wij de mensen buiten te wachten totdat er weer een mandje beschikbaar is. Op deze manier kunnen wij het aantal mensen dat binnen is overzichtelijk reguleren. Met dank aan al onze vrijwilligers en medewerkers is het ons gelukt om ruime openingstijden te realiseren. Het is voor ons allemaal kijken hoe het gaat lopen. Maar we zijn goed voorbereid. We kijken ernaar uit om onze leden weer te ontvangen.” 

OPENINGSTIJDEN De Bibliotheek Houten-Centrum is open van maandag tot en met donderdag van 9.00 – 17.00 uur, vrijdag van 9.00 – 20.00 uur en zaterdag van 10.00 – 16.00 uur. Houten-Schoneveld is open op maandag, woensdag en vrijdag van 13.00 – 17.00 uur. De Bibliotheek Schalkwijk blijft voorlopig gesloten.

ACTIVITEITEN Vanaf 1 juni worden bepaalde activiteiten weer opgestart. Hoe dit in de verschillende vestigingen vorm gaat krijgen en welke activiteiten dit zijn, wordt nu onderzocht.

AFHAALBIEB De AfhaalBieb is vanaf vrijdag 22 mei gesloten.

Voor meer informatie, kunt u terecht op de website www.bibliotheeklekenijssel.nl.

De computers zijn nog afgesloten
Gebruik van een mandje is verplicht
Houd afstand!
advertentie
advertentie