Burgemeester Isabella en familie Van Rijnsoever toasten op de opening van Afscheidshuis De Boog
Burgemeester Isabella en familie Van Rijnsoever toasten op de opening van Afscheidshuis De Boog Claudia Verbree
Met video

Afscheidshuis De Boog in Houten geopend

28 januari 2023 om 16:12 Zorg

HOUTEN Zaterdag 28 januari opende Afscheidshuis De Boog officieel haar deuren. Aan Burgemeester Isabella de eer het bronzen kunstwerk aan de muur te onthullen. De Boog is een volledig onafhankelijk afscheidshuis met meerdere 24-uurs kamers, opbaarkamer, verzorgingsruimte en de mogelijkheid voor condoleance of plechtigheid. Hier kun je in huiselijke sfeer afscheid nemen van je geliefde.

door Claudia Verbree

De Boog is een particulier initiatief van het gezin Van Rijnsoever. Vader William en dochters Peggy en Mandy hebben dit samen uitgedacht en opgezet. ,,In grotere omringende gemeenten is het al een feit, maar Houten met ruim 50.000 inwoners had nog geen afscheidshuis. Dat werd hoog tijd”, vertelt William enthousiast. Als je niet thuis wilt opbaren, ben je nu nog afhankelijk van een rouwcentrum. Daar kun je niet zomaar binnenlopen. Vaak werkt dit op afspraak. Bij De Boog ontvang je een eigen sleutel. Vanaf de dag van overlijden tot aan de dag van de uitvaart kun je op ieder gewenst moment afscheid nemen van je dierbare. Zeven dagen per week, 24 uur per dag.

Van eerste idee tot aan de opening heeft wat jaren gekost, maar zowel vader William, als Mandy en Peggy zijn ontzettend trots op het eindresultaat. De opkomst op de open dag van 28 januari is groot. Naast de twee 24-uur kamers, is er een rouw/opbaarkamer. En een verzorgingsruimte met koeling. Er is ruimte voor condoleance en plechtigheid tot 40 personen.  

BLOX21

Afscheidshuis De Boog is gevestigd aan de Handboog 6-h. Gelegen naast Hospice Kromme Rijnstreek. Het behoort tot Blox21, een nieuwbouwproject waar meerdere zorgaanbieders zijn gevestigd, zoals een fysiotherapeut.

Het reserveren van een kamer verloopt via de eigen uitvaartondernemer. Meer informatie: www.afscheidshuisdeboog.nl


Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie