Peggy, Mandy en vader William starten een onafhankelijk afscheidshuis in Houten.
Peggy, Mandy en vader William starten een onafhankelijk afscheidshuis in Houten. William van Rijnsoever

Houten krijgt een eigen afscheidshuis

31 oktober 2022 om 11:24 Overig

HOUTEN In huiselijke sfeer afscheid nemen van je geliefde. Dat kan vanaf januari komend jaar bij Afscheidshuis De Boog in Houten. Deze maand wordt de laatste hand aan het nieuwbouwpand gelegd aan de Handboog 6-h, gelegen naast Hospice Kromme Rijnstreek. De Boog is een volledig onafhankelijk afscheidshuis met meerdere 24-uurs kamers, opbaarkamer, verzorgingsruimte en de mogelijkheid voor condoleance of plechtigheid.

De Boog is een particulier initiatief van het gezin Van Rijnsoever. Vader William en dochters Peggy en Mandy hebben dit samen uitgedacht en opgezet. ,,In grotere omringende gemeenten is het al een feit, maar Houten met ruim 50.000 inwoners had nog geen afscheidshuis. Dat werd hoog tijd”, vertelt William enthousiast. 

,,Als je niet thuis wilt opbaren, ben je nu nog afhankelijk van een rouwcentrum. Daar kun je niet zomaar binnenlopen. Vaak werkt dit op afspraak. Bij De Boog ontvang je een eigen sleutel. Vanaf de dag van overlijden tot aan de dag van de uitvaart kun je op ieder gewenst moment afscheid nemen van je dierbare. Zeven dagen per week, 24 uur per dag.”

HUISELIJKE SFEER Zowel Mandy, Peggy als vader William hebben ervaring met het organiseren van events en bijeenkomsten. En dat merk je meteen, want aan alles is gedacht. 

Naast de twee 24-uur kamers, is er een separate rouw/opbaarkamer. Er is een verzorgingsruimte met koeling en een huiskamer voor condoleance en plechtigheid tot een maximum van veertig personen. 

De audiovisuele faciliteiten zijn aanwezig en voor catering wordt gezorgd. William: ,,Sowieso staat er altijd koffie en thee klaar. De huiselijke sfeer vinden we erg belangrijk. In de huiskamer kun je even tot jezelf komen.”

In de 24-uurskamers kun je afscheid nemen wanneer je wilt en op een manier die past. Je kunt er spullen van de overledene neerzetten, tekeningen ophangen van bijvoorbeeld kleinkinderen of bloemen neerzetten. Tot in detail is overal over nagedacht. 

Wil je meer privacy? Dan hoef je niet door de centrale ingang naar binnen, want iedere kamer heeft een eigen ingang van buitenaf. ,,Iedereen neemt afscheid op zijn of haar eigen manier. Met eigen rituelen en behoeften. En dat respecteren we”, aldus William.

OPEN DAG Zaterdag 28 januari houdt Afscheidshuis De Boog een open dag. In de ochtend is er informatie voor collega-ondernemers uit de afscheidsbranche. ’s Middags is het open voor publiek. Iedereen die interesse heeft, kan een kijkje komen nemen vanaf 13.30 uur.

Het reserveren van een kamer verloopt via de eigen uitvaartondernemer. Meer informatie: afscheidshuisdeboog.nl

advertentie
advertentie