Afbeelding
Hospice Kromme Rijn

Hospice Kromme Rijnstreek ‘viert’ tweede lustrum

15 maart 2021 om 13:30 Zorg

HOUTEN  Hospice Kromme Rijnstreek bestaat deze week 10 jaar en stond daar zaterdag 13 maart op gepaste wijze bij stil. Voor de gasten was er gebak en de kok bereidde een extra feestelijke maaltijd.

Het hospice en de vrijwilligers zijn trots op wat er in deze tien jaar is bereikt en willen dit lustrum niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Alhoewel de speciale lustrumcommissie al sinds 2019 bezig is om de festiviteiten voor te bereiden, zit een viering zoals de commissie voor ogen had er op korte termijn niet in. Ook zal de presentatie van het speciale lustrumboek op een ander tijdstip plaats vinden. ,,Gelukkig is het ook de rest van 2021 nog lustrumjaar, waardoor wij verwachten dat er later – verspreid over dit jaar - alsnog breder aandacht kan worden gegeven aan het tienjarig bestaan en de boekpresentatie. Intussen zetten wij het waardevolle werk ook onder de huidige lastige omstandigheden met veel toewijding voort.”

Op 13 maart 2011 opende de toenmalige staatssecretaris van VWS, mevrouw Veldhuizen van Zanten-Hyllner, het hospice aan de Handboog in Houten. Sindsdien zijn er honderden gasten opgenomen geweest en is het voor familie en vrienden in tijden van afscheid een gastvrije omgeving geweest. Een vast team van verpleegkundigen levert de professionele zorg. Daarnaast zijn er twee coördinatoren en meer dan tweehonderd vrijwilligers die zich met hart en ziel inzetten voor zorg, onderhoud, de tuin en het bestuur. Het hospice heeft inmiddels een belangrijke plaats in de Houtense gemeenschap ingenomen. Veel bedrijven en ondernemingen dragen het hospice een warm hart toe en ondersteunen het op verschillende wijze. 

advertentie
advertentie