Sasja in een broek van Spanx, blouse Red Button, Blaxer Corel
Sasja in een broek van Spanx, blouse Red Button, Blaxer Corel Dagmar Lap

Je was altijd zo’n lekker wijf

15 november 2023 om 13:21 Zakelijk

HOUTEN Ik heb een zakelijke afspraak op de Zuidas en draag een mooie zwarte pantalon, een zilvergrijze blouse en blazerjasje. En sneakers. Niet te opvallend, maar netjes en comfortabel. Ik parkeer mijn auto in de parkeergarage en loop naar de roltrap terwijl ik in mijn tas aan het grabbelen ben naar mijn toegangspas. En dan bots ik tegen hem op.

Hij had altijd al een oogje op me. Maar het was gewoon niet wederzijds. En dat kwartje leek maar niet te vallen. Dat was soms best vervelend. Maar dat is lang geleden dus Ik kijk naar hem op en begroet hem vrolijk. ,,Is dat jouw auto waar je net uitstapte?” vraagt hij. Ik knik. Ik ben erg trots op mijn auto. ,,Wel een oud model” zegt hij. Ik haal mijn schouders op en denk: niet echt veranderd. Hij is van het type vastgoed en bouwgrond, blablablabla, Ibiza, VIP plaatsen en dure auto’s. ,,Moet je ook die kant op?” vraag ik en wijs naar de roltrap. ik heb een afspraak en moet door, maar dan lopen we samen nog een stukje. ,,Ben je nog steeds met die vent uit Houten?” vraagt hij. Yes, zeg ik en spring op de roltrap. Dat gaat makkelijk met mijn sneakers en hij ziet het ook. ,,Geen gezicht van die sneakers bij een vrouw. Ik zie je liever op pumps.” Ik frons mijn wenkbrauwen. Ik denk, het kan me niets schelen wat jij liever ziet, maar ik zeg: ,,Ik droeg voorheen ook altijd al sneakers hoor.” ,,En je draagt je haar korter.” Hij neemt me van top tot teen op. ,,Ook wel een paar kilootjes er bij.” Ik ben 15 jaar ouder hoor, is mijn antwoord. ,,Op mijn leeftijd kan je beter iets voller zijn. Beter voor de rimpels” zeg ik met een knipoog. Ik probeer het gesprek met een beetje humor om te buigen. ,,Nou daar zijn tegenwoordig spuitjes” voor is zijn antwoord. Ik ben bij mijn gebouw en haal opgelucht adem. Hij buigt naar voren om me drie zoenen te geven. Als ik me wil omdraaien pakt hij mijn arm vast. ,,Je was altijd zo’n lekker wijf” zegt hij, ,,Ik zou mijn haar weer laten groeien als ik jou was.” Normaal ben ik niet op mijn mondje gevallen, maar nu val ik stil van verbazing. In mijn hoofd herhaal ik allemaal gevatte antwoorden, maar het is te laat. Mijn kans om hem van repliek te dienen is voorbij. Ik stap in de lift en app mijn lief: Vind je dat ik mijn haar weer moet laten groeien. Ik vind dit wel leuk juist, appt hij terug, maar als je het weer lang wilt ook goed. En botox? schrijf ik terug. Een kotspoppetje verschijnt in mijn scherm. Ik zet mijn telefoon op stil en ga de afspraak in. Als ik na anderhalf uur weer in de lift naar beneden sta, pak ik mijn telefoon uit mijn tas. Ik zie een bericht met een hartje. Glimlachend ontgrendel ik mijn telefoon, benieuwd naar het bericht van mijn lief. Tot mijn schrik is het een bericht van de heer die ik eerder die dag tegen het lijf liep. ,,Vond het heel leuk om je weer te zien. Binnenkort ergens wat drinken?” Hij sluit af met een hartje. ik spring met mijn sneakers op de roltrap en bedenk dat de jongens die me vroeger op de middelbare school het meeste pesten later altijd verkering vroegen. Sukkel, denk ik en schrijf hem terug: Mooi zijn is mazzel voor een enkeling, maar vrijwel elke vrouw kan, met enige inzet, voor een lekker wijf doorgaan. Toedeloe. Daarna druk ik op contact blokkeren. Put your heart, mind and soul into it and your body will follow. 

Een blazer is een absolute MUST in je garderobe. Altijd elegant en makkelijk. Een witte blouse is altijd goed onder een blazer. Erianne draagt op de linkerfoto een witte blouse met zwarte accenten onder een prachtige dieprode velvet blazer van Katherina Loretta. Ze combineert met een fijne jeans van MET. Dit merk is heel geschikt voor dames met lange benen. Een coltrui is ook perfect om onder een blazer te dragen. Heel mooi wordt de combinatie van blazer en coltrui in een ton-sur-ton uitvoering. En waarom zou je een blazer alleen bij een broek dragen?  Een stijlbreuk tussen een oversized blazer en een mooi jurkje kan er superspannend uitzien. Anja combineert een oversized blazer van Nikkie met een jurk van hetzelfde merk op de rechterfoto. Beide blazers zijn in de aanbieding voor 50% korting.

Er viel afgelopen week veel regen dus we konden geen foto’s maken van een geweldig leuke levering van Fos Amsterdam. Zachte lieve truitjes en leuke tops met een gezellige print. Daarnaast leverde Access mooie mantels, Zilch een prachtige 2-1 regenjas en Ibana mooie blouses, truitjes en leren broeken. Die laten we zo snel als mogelijk aan u zien. Bent u toe aan een beetje winterglamour? Kom dan gezellig langs in onze winkel op het Oude Dorp van Houten.

Deze informatie wordt u aangeboden door It Rains Fashion. Sasja (55) heeft een kledingwinkel op het Oude Dorp van Houten en beschrijft hier haar belevenissen in de winkel en soms daarbuiten.  

Erianne in een blazer en gilet van KL, blouse access, jeans MET
Afbeelding
Anja in een jurkje en blazer van Nikkie
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie